Hoppa till sidans innehåll

Testlopp 9-10 maj och Rådasjöregattan 11-12maj


Dagarna innan Rådasjöregattan kallade förbundskapten Per Olof Claesson samtliga båtar med ambitionen att ro för landslaget 2013 till testlopp på Rådasjö. Totalt var ett 15-tal lag inbjudna att tävla mot varandra i 2 lopp om 2000m (eg 1950m då banan är för kort). Alla tävlade mot alla i 3 heat. Båtarna startade efter ett handikappsystem som utgick ifrån SR:s kravtider, som i sin tur är baserade på världsbästatiden i respektive klass. Den båt som var först över mållinjen var således den snabbaste båten i landslaget (procentuellt i förhållande till kravtiden).

Från VRF rodde u.t. Cecilia med Emma Fredh i lättviktsdubbel damer och den kombinationen visade sig vara den snabbaste båten i landslaget.

På lördagen tävlade Cecilia i singel på Rådasjöregattan och slutade trea efter en spurtduell med Emma Fredh som knep silvret. Frida Svensson vann loppet med dryga 7sek marginal till tvåan. På lördag efermiddag roddes även scullerfyra med en stark laguppställning: Lovisa Claesson ÖSS (junior), Cecilia Lilja VRF, Emma Fredh ÖSS och Frida Svensson SRK. Trots att besättningen aldrig tidigare rott tillsammans, vann den med 12sek marginal till kombinationen från SR:s damprojekt. På söndagen upprepades segern, då med 15sek segermarginal. Ett lopp i dubbel var också på programmet och även där blev segermarginalen närmare 15sek för kombinationen VRF/ÖSS.

Med helgens resultat i beaktande, offentliggjordes på onsdagen efter tävlingen att lättviktsdubbeln om VRF/ÖSS togs ut att representera Sverige vid EM som går i Sevilla 31 maj - 2 juni.

Uppdaterad: 12 FEB 2018 11:29 Skribent: Cecilia Lilja

Postadress:
Vaxholms RF - Rodd
Eriksövägen 31
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande@vaxholmsr...

Se all info