Hoppa till sidans innehåll

VC 2 & 3 – gammalt och nytt


Anders EM Racice

Mitt andra EM slutade med en 11e plats (5a i B-finalen). Prestationsmässigt ett stort steg framåt jämfört med tidigare internationella regattor jag varit på.  Tjeckerna visade att de är grymma på att anordna tävlingar, vädret var med oss och på åskådarläktaren var det livat.

Efter EM drog laget vidare till Poznan, Polen, för världscup nr 2. Det är tredje gången på tre år som jag besöker Poznan. Gillar staden! Har tidigare inte riktigt kunnat presterat på topp på den allt som oftast blåsiga banan. Gjorde inte heller det den här gången. Var relativt nära att gå vidare till semifinal A/B även, men hanterade inte vågorna lika bra som mina motståndare och fick därför göra upp i C-finalen.

Både till Tjeckien och Polen har transportmedlet varit minibuss med färja GBG-Kiel. Lång resa – ja. Långtråkigt – nej. Det är ett gött gäng som man reser runt med. Mycket allsång och skratt fördriver tiden. Sen gör buffén ombord att man står sig ett längre tag. För att inte tala om min favoritvägkrog, Stavsjö krog & café, som har blivit standardlunchhaket när båten transporteras Vaxholm-Kungälv. En vägkrog av klass! Skickar även ett tack till Carla som ser till att Mercan blir väl omhändertagen i Kungälv.

 

Nästa resa blir till Luzern, Schweiz. Det är den tredje och sista världscupen som avgörs om lite drygt en vecka. Ser oerhört mycket fram emot detta event. Det är första gången som jag får åka på denna anrika regatta. Luzern brukar stå som värd för den sista världscuptävlingen varje år, så här finns det historik!

Ni kan ladda upp med tidigare lopp från Lucern (och senare följa loppen live) på http://www.eurovisionsports.tv/fisa/.

 

Innan vi reser till Schweiz ska jag hänga med kidsen på roddskolan. Fantastiskt kul med så många nya talanger som vill prova på rodd. Det är även flera stycken som kommer för andra eller tredje året i rad. Det förstår jag, med tanke på den energi och kunskap (för att inte tala om maten!) som de ideellt arbetande föräldrarna/tränarna ger.

 

Följ mig på sociala medier:

Facebook: @andersbackeusrower

Twitter/Instagram: @andersbackeus

 

Ciao

Uppdaterad: 12 FEB 2018 11:29 Skribent: Anders Backéus
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Vaxholms RF - Rodd
Eriksövägen 31
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande@vaxholmsr...

Se all info