Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


 
 
Växjö Boulesällskap bildas 
I mitten av september 1999 samlades några boulespelare  för att förutsättningslöst diskutera möjligheterna att bilda en bouleklubb i Växjö.

Bedömningen att intresset fanns och att det skulle gå att samla tillräckligt många för att ha underlag till en boule klubb. Gissningarna och förhoppningarna var att kunna samla minst 30 och i bästa fall kanske upp till 50 medlemmar.
Initiativet till klubben kom från Harald Fri.

Deltagarna i detta första möte enades om att försöka bilda en klubb och tillsatte en interimskommitté med Harald Fri som ordförande.
 
Vid ett kommittémöte den 21 september beslöts att instifta klubben och fastställa ett framarbetat förslag till stadgar, som byggde på Riksidrottsförbundets mall samt att klubben skulle söka inträde i Svenska Bouleförbundet.
 
Till ett möte som hölls den 5 oktober kom 60-talet intresserade boulespelare. Intresset för en bouleklubb visade sig under kvällen vara stort och enigheten total och när mötet avslutats, så fanns ett beslut att gå vidare med planerna och en lista på nästan 50 medlemmar. Det valdes också en interimsstyrelse, som skulle arbeta med klubbstarten till kommande årsmöte i februari 2000.
 
Den 14 oktober beviljades klubben inträde i Svenska Bouleförbundet, vilket möjliggjorde att medlemmarna kunde söka licens och deltaga i licensierade tävlingar.
 
Läs mera om föreningen under rubriken VBS Historik 1999-2009.

 

Uppdaterad: 01 MAR 2017 15:29

Postadress:
Växjö BS - Boule
Anita Lönnqvist, Bollgatan
35246 Växjö

Kontakt:
Tel: +4647029170
E-post: This is a mailto link

Se all info