Hoppa till sidans innehåll

Fortsättningsgrupp F2


 

Målgrupp

Fortsättningsgrupp 2 är för barn 8 – 12 år. Här börjar du när du tagit gult bälte. Träningen består huvudsakligen av teknikträning, men även tävlingsjudo och såklart lek.

Målsättning

För denna grupp är målsättningen att lära sig grundtekniker t.o.m orange bälte. I gruppen bedrivs en variationsrik träning som utvecklar barnen både fysiskt och mentalt. Vi börjar så smått med tävlingstekniker, men det viktigaste är ändå såklart att barnen ska tycka det är kul att komma och träna och träffa sina kompisar.

Lek

Att leka är viktigt! Vår målsättning är att hinna med minst en lek per träning, gärna två. Genom leken tränar vi många viktiga moment och förmågor som barnen har nytta av i sin judo, som lagkänsla, koordination, snabbhet, styrka, smidighet, taktik och kommunikation.

Tävlingar

I den här gruppen så kan man börjar tävla när man har gult bälte. Dvs. när man har tränat minst 2 terminer. De tävlingar man åker på är en nybörjartävling som heter Smålands Open. Den går 2 gånger per termin. Det är absolut inget krav på att tävla.

Läger

Gruppen erbjuds delta i mindre läger hos någon av Smålandsklubbarna.

Gradering

Här kan du se kunskapskraven för gradering till gulorange bälte.

Här kan du se kunskapskraven för gradering till orange bälte.

 

Uppdaterad: 24 AUG 2016 19:52 Skribent: Jonas Ripsäter
Epost: This is a mailto link

 

Huvudsponsorer

moheda  

sffab  

MVentilation 

Alla sponsorer

Postadress:
Växjö JK - Judo
Skogsuddevägen 1
35251 Växjö

Kontakt:
Tel: 0763115008
E-post: This is a mailto link

Se all info