Hoppa till sidans innehåll

Landslagstest Sporting 14-15 sep

16 SEP 2019 11:52
I helgen arrangerade klubben landslagstest 5-6 i Fitasc Sporting. 113 starter sammanlagt. Söndagen bjöd på mycket vindar, men skyttarna bemästrade det mesta.
Tack alla deltagare, skyttar o funktionärer för en väl genomförd tävling.
  • Uppdaterad: 16 SEP 2019 11:52

Många bra resultat av Växjös skyttar. Emil Sandin vann B-klassen på lördagen och kom totalt 4:a en duva efter Håkan Elmqvist o Kim Jakobsen. Johannes Karlsson vann juniorklassen på bra resultat.

Samliga resultat: www.indta.se

Saxat från Smålandsposten

: 

Tävlingsledaren Emil Sandin

Nio klassvinster till länet i Bergunda

Det blev inte mindre än tre klassvinster till länet då det för första gången på många år arrangerades landslagstest i lerduvegrenen sporting på banorna i Bergunda.

VÄXJÖ. Till på köpet handlade det om sportinggrenen Fitasc, som ur arrangörssynpunkt är den tuffaste att genomföra. Dels behövs ett stort antal lerduvekastare, dels ska det riggas fyra olika rundor att gå. Nu hade Växjö Jaktskytteklubb fått klartecken att lägga två banor som skyttarna avverkade i dubbla varv. Grenen Fitasc sporting hade i Sverige sin topp under 2010-talet och runt 2005-2006 avgjordes två raka SM i Växjö. Även Liatorp anordnade SM-tävling. Därefter har arrangörsintresset dalat och i år är det en dubbeltävling i Svegeråsen samt SM som avgjorts.

Istället har de mer lättmanövrerade grenarna engelsk sporting och compak sporting fått luft under vingarna.

Helgens övning handlade om två separata testtävlingar, nummer 5 och 6 för året. Lördagens tävling avgjordes under ordnade förhållanden, medan söndagens vindar i Bergunda inte var särskilt snälla mot utövarna.

Tävlingsledaren Emil Sandin lyckades bäst av kronobergarna på lördagen och vann B-klassen med 91 träffar av 100 möjliga.

- En bonus att jag vann. Det är absolut ingen fördel att arrangera, det var min utmaning denna helgen, sa Emil, som även var nöjd med evenemanget.

- Jag är jättenöjd och det har flutit på bra. På lördagskvällen var det ett 15-tal skyttar från andra klubbar som stannade kvar och hjälpte till med att flytta på kastare och fylla på lerduvor. Sån är kulturen inom sporten och det är uppskattat.

I söndagens svårbemästrade vindar klippte förre Liatorpsskytten Kim Jacobsen, numera i Växjö, till med seger i C-klassen på 91 träffar, medan Liatorps Johnny Svensson vann D-klassen på 84 dito.

Högst resulatat båda dagarna sammanlagt hade Richard Berg från Eskilstuna med 94+91= 185 träffar.

MIKAEL SVENSSON

 

 

Skribent: Våge Hagelberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Växjö JSK - Skyttesport
Våge Hagelberg, Säljeryd Enebacken
35598 Ingelstad

Besöksadress:
Bokhultsvägen
35593 Växjö

Kontakt:
Tel: 0730921192
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

VÅRA SPONSORER