Hoppa till sidans innehåll

Nya skyttar


Nybörjare är välkomna på de ordinarie träningarna på de olika banorna. Vapen finns att låna och viss hjälp finns att få lite beroende av skyttegren. För den helt ovane som inte har eget vapen är det oftast lättast att börja på rådjursbanan med kal 22 lr samt på trapbanan. 

 

Juniorer (t o m 20 år) hänvisas i första hand till Juniorskyttet på tisdagar. Juniorgruppen skjuter såväl lerduvor som kula med 22 alt 6,5. Till juniorgruppen är det föranmälan.  Mer info om juniorskyttet finns under Skyttegrenar/Verksamhet.

 

Den som enbart har målsättningen att klara jägarexamen hänvisas till de speciella träningar som är inriktade mot godkända prov för jägarexamen. Mer om detta finns under rubriken Jägarexamen.

 

Givetvis vill vi att alla som klarat proven för jägarexamen skall fortsätta att träna på banorna. Några tusen träningsskott är ett minimum innan man kan hantera sitt gevär någorlunda säkert  under jakt.

 

Är Du ny medlem i klubben och känner att Du behöver hjälp för att komma igång, hör då av dig till This is a mailto link, Vill Du ha privatinstruktion se under Träning med instruktör.

 

 

Uppdaterad: 16 AUG 2017 15:44 Skribent: Våge Hagelberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Växjö JSK - Skyttesport
Våge Hagelberg, Säljeryd Enebacken
35598 Ingelstad

Besöksadress:
Bokhultsvägen
35593 Växjö

Kontakt:
Tel: 0730921192
E-post: This is a mailto link

Se all info