Hoppa till sidans innehåll

Medlemspaddling


För dig som hellre paddlar tillsammans

Krav: gult paddelpass eller paddelvana

På alla klubbens medlemspaddlingar lånar medlemmar i VKC kostnadsfritt kanot och utrustning. Varje tur utgår ifrån klubbhuset i Evedal (om inte annat har angivits i beskrivningen). Kom gärna 10 minuter tidigare om ni inte har egen kajak, så ni har gott om tid att hinna ställa in roder och komma i ordning innan vi ger oss av. Ombyte bör alltid medtas. 

Anmälan till årets medlemspaddlingar görs längst ner på sidan. Alla som anmäler intresse kommer bli tillagda i vårt system för vald(a) aktiviteter och kommer sedan motta en kallelse till aktiviteten året ut. Vi ledare uppskattar verkligen att ni anmäler intresse för att underlätta planering av medlemspaddling. 


Onsdagspaddlning - För dig som vill paddla på egen hand

Onsdagspaddling är en öppen aktivitet för dig som kostnadsfritt vill kunna låna kanot och utrustning för att paddla på egen hand, då hen saknar ett eget kanotavtal. Utmärkt tillfälle för dig som precis skaffat gult paddelpass och i lugn och ro vill testa olika klubbkajaker. 

Datum Tid Mer information
Onsdagar (apr-okt) 18.00-19.30 Onsdagspaddling

Onsdagspuls - Jobba mer aktivt med puls och styrka i kajaken

Om du har jobbat hårt med din balansträning under vintern är det dags att damma av vingpaddeln och sätta dig i motionskanoten eller din Surfski på onsdagar (havskajak kan toleras). Onsdagspuls är en lite snabbare tur i Helgasjön på ca 10-12 km och vänder sig till som vill få lite puls framför en vacker naturupplevelse (även om chanserna brukar vara ganska goda för båda). 

Datum Tid Mer information
Onsdagar (apr-okt) 18.00-19.30 Onsdagspuls

Söndagsturen - natursköna upplevelser av varierande svårighetsgrad

Varje söndag från april till slutet på året (såvida ingen annan klubbaktivitet pågår!) genomför Johan och Daniel kortare eller längre turer av varierande svårighetsgrad runt och kring Helgasjön. Ibland blir det blir en tur runt Hissö eller Helgö medan andra söndagar höjer de ribban och tar med sig kajakerna på släpet och ger sig iväg till andra vatten. 

Perfekt för dig som varit med på kom-igång paddling och tagit gult paddelpass och nu vill pröva vingarna ytterligare. Glöm inte matsäcken! 

Datum Tid Mer information
Söndagar (apr-dec) 09.00-12.00 Söndagsturen

Kom-igång paddling - Var det längesen du satt i en kajak? Eller har du en kompis som vill prova paddling?

Kom-igång paddling är en aktivitet för nya och befintliga medlemmar i alla åldrar (från 16 år) med syftet att introducera nya medlemmar till grunderna i kajakpaddlining i Helgasjön men passar även dig som vill vara social eller njuta av en avkopplande kvällstur på torsdagar. 

Datum Tid Mer information
Torsdagar (maj-sep) 17.30-20.30 Kom-igång paddling

SUP i grupp- För dig som hellre står och paddlar

Alla medlemmar som gillar SUP är välkomna att hänga med på en kortare eller längre tur av varierande svårighetsgrad i Helgasjön varje måndagkväll under sensommaren. Perfekt aktivitet för dig som hellre står och paddlar. 

Datum Tid Mer information
Måndagar (aug-sep) 18.00-19.30 SUP i grupp

Teknikträning - förberedande träning för dig som vill ta grönt paddelpass

På måndagar har Andreas och Uffe Teknikträning på paddelpassets gröna nivå. Krav är att du ska ha paddlat en del, kanske provat kamraträddning. Du får hjälp att använda rätt teknik för framåtpaddling, sveptag, bakåtpaddling, svänga m m. Bra för dig som vill delta i examination för grönt paddelpass och över. 

Datum Tid Mer information
Måndagar (juni-aug) 17.30-19.30 Teknikträning

Teknikträning i simhall - lär dig en lyckad roll

För dig som vill fortsätta öva på din teknik efter ordinarie kanotsäsongen tagit slut erbjuder Växjö Kanotklubb kajakträning i simhall. Tillsammans med Andreas och Uffe övar vi allt ifrån kamraträddning till en framgånsrik roll. 

Datum Tid Mer information
Måndagar (okt-mars) 17.45-20.15 Teknikträning i simhall

Är det någon typ av medlemspaddling du saknar? - Skapa isåfall din egna! 

kontakta This is a mailto link med din bästa idé. Vi har alla typer av olika kanoter, så ta chansen och skapa den typ av medlemspaddling som du saknar. Kanske är det forspaddling? Maratonträning? Tjejsnack i kanot? Vi som älskar Surfski? Gourmetpaddling? Eller varför inte SUP med hund? 

Om din ide är bra hjälper vi dig med det praktiska, såsom bokning av kajaker, publicitet på hemsida och de kunskaper som krävs för att leda en medlemspaddling (om ni inte redan uppfyller klubbens säkerhetskrav


Anmälan

Anmäl intresse till medlemspaddling på följande länk: Anmälan till medlemspaddling

Alla som anmäler intresse kommer bli tillagda i vårt system och kommer motta en kallelse till vald(a) aktiviteten året ut. Om antalet deltagare vid ett enstaka tillfälle skulle överstiga vårt maxtak kommer de som anmält sig först ha företräde, så det gäller att vara snabb på att svara ja. Vårt maxtak beror på antalet deltagare i förhållande till tillgänliga kanoter. Deltagare med egen kajak är dock alltid välkomna.

OBS. Hittills har detta aldrig hänt, så ofta är det bara och komma, men vid de tillfällen där kallade medlemmar skulle överstiga maxtaket kommer de medlemmar som får plats kontaktas via mejl ca 24 h innan aktiviteten startar.

Om ni inte längre vill motta kallelser kan ni markera de som skräp i er epostklient. Alla tillagda i gruppen kommer automatiskt tas bort när året är slut. 


För frågor

kontakta oss på This is a mailto link

Alla ledare som ansvarar för årets aktiviteter har klarat av klubbens grundkrav för att leda egna aktiviteter (I dessa ingår bland annat GSRT, HLR, grönt paddelpass och havskajakledarutbidlning 1 eller motstvarande)

Uppdaterad: 06 APR 2022 17:34 Skribent: Björn Tingström
E-post: Adressen Gömd

Stort tack till våra sponsorer!


veab.jpg
Kolla in klubbens aktiviteter när det gäller:

Vill du paddla på egen hand?

 

Postadress:
Växjö KC - Kanot
Evedal Kanothuset
35263 Växjö

Kontakt:
Tel: 047010289
E-post: This is a mailto link