Hoppa till sidans innehåll

Kurser/Kajakträning


För dig som vill utveckla din teknik

All information och anmälan till nedanstående kurser kommer komma som ett separat mejl längre fram. Men om ni är väldigt angelägna att deltaga kan ni kontakta oss redan nu på This is a mailto link


GSRT kurs tillsammans med Sydveriges guidebyrå

Kursen är till för dig som vill få en bred och praktisk kunskap om säkerhet vid paddling av kajak. Teori blandas med praktik. Under kursen får du arbeta med räddningsövningar i kanot och kajak samt riskanalyser och säkerhetstänk. GSRT krävs för den som vill bli examinator inom Svenska Kanotförbundet. Klicka på länken i tabellen nedan för mer info och anmälan. 

Datum Tid Namn
5 juni 9.00-18.00 GSRT

HLR kurs tillsammans med RF-SISU

I denna grundutbildning tillsammans med RF-SISU får deltagarna lära sig HLR (Hjärt-lungräddning), samt använda en hjärtstartare. Under utbildningen lär sig deltagaren att känna igen symptomen vid hjärtinfarkt, hur man identifierar ett plötsligt oväntat hjärtstopp samt hur man gör kompressioner och inblåsningar, dvs HLR. Vi går också igenom hur en hjärtstartare fungerar.

Datum Tid Namn
??? 9.00-16.00 HLR

Kajakledarutbildning - för dig som vill bli ledare

Om ni brinner för att vara ledare och hjälpa andra medlemmar att utvecklas ska ni anmäla er till någon av våra kajakledarutbildning. Varje år har vi som målsättning att genomföra åtminstone 1 kajakledarutbildning inom turpaddling, parakanot eller forspaddling tillsammans med Svenska kanotförbundet eller andra aktörer. OBS. I år är alla platser redan bokade.

Datum Plats Namn
22-23 maj VKC/Evedal Kajakledarutbildning 1

Kajakträning i bassäng - lär dig en lyckad roll med Uffe

För dig som vill fortsätta öva på din teknik efter ordinarie kanotsäsongen tagit slut erbjuder Växjö Kanotklubb kajakträning i medleys multibassäng 1 gång i månaden hela vintern. Tillsammans med Uffe övar vi allt ifrån kamraträddning till en framgånsrik roll.

Datum Plats Tema
Oktober Medley  
November Medley  
December Medley  
Januari Medley  
Februari Medley  
Mars Medley  
April Medley  

Kajakkurs för grönt paddelpass

Tillsammans med Paul Nilsson drar vi iväg till Blekinges skärgård i två dygn och tar grönt paddelpass. Mer information om utbildningen och anmälan finns i länken nedan. 

Datum Tid Namn
18-19 september 08.00 Två dagars kajakkurs med övernattning 

Kanotutmaningein

Under sensommaren kommer vi avsätta 6 onsdagar för en teknikkurs kallad ”kanotutmaningen”. Kursen är gratis och vänder sig till alla medlemmar som är intresserade av att ta grönt paddelpass. Kursen är frivillig. Mer information om de olika tillfällena är på gång. 

Datum Tid Aktivitet Ledare
11 augusti 17.00-20.00 Tillfälle 1 Ulf 
18 augusti 17.00-20.00 Tillfälle 2 Björn och Andreas
25 augusti 17.00-20.00 Tillfälle 3 Björn och Andreas
1 september 17.00-20.00 Tillfälle 4 Björn och Andreas
8 september 18.00-20.00 Informationskväll Paul Nilsson
15 september 17.00-20.00 Repetition Björn och Andreas

Anmälan finns i länken till aktiviteten i tabellen ovan. 

Om länken inte ännu är aktiv och du redan nu vet att du vill vara med på turen kan du mejla This is a mailto link och föranmäla intresse. Tänk dock på att datum för ovanstående aktiviteter kan komma att ändras.

Uppdaterad: 06 APR 2021 17:40 Skribent: Björn Tingström
Epost: Adressen Gömd

VKC

Kolla in klubbens aktiviteter när det gäller:

 

Postadress:
Växjö KC - Kanot
Evedal Kanothuset
35263 Växjö

Kontakt:
Tel: 047010289
E-post: This is a mailto link