Hoppa till sidans innehåll

Ut och Njut i Gryt


Följ med till Gryt och testa kajak med Ostkustenkajak

Information 

Äntligen drar Växjö Kanot Club till havs igen! 18-20 juni får du chansen att paddla i en av Sveriges finaste skärgårdar och testa Ostkustens kajaker. Från fredag-söndag lämnar vi Stormetropolen Växjö och beger oss till vackra Gryt och Gryts skärgård och upplever något alldeles unikt. Detta är en festival, så du som deltagare väljer själv vad du vill göra under 3 dagar. Så passa på att testa kajaker/SUP boards, Yoga, Föreläsningar, Kurser, Fotoutställning eller en enkel paddelturer. Det finns till och med ett längre motionslopp till Häradskär för de som vill pröva på och tävla! All information om aktiviteter finns på deras hemsida: Ut och njut i Gryt 18-20 juni 

Detta är alltså ingen gemensam tur. Växjö Kanot Club arrangerar inga egna aktiviteter och kommer inte erbjuda samåkning. Alla som är sugna på att hänga med tar sig dit och tillbaka på egen hand. Men några av oss har planer på att genomföra en paddeltur med övernattning mellan lördag-söndag. Läs mer om det nedan. 

Plats: Kustcamp Ekön i Gryt.. Position N 58' 10.382 E 16' 51.004
Boende finns på Ekön finns i form av KustCamp Ekön, vilket beskrivs som ett naturskönt campingparadiset. 


Aktiviteter

För ni som behöver lite tips på aktiviteter tycker jag absolut ni ska kolla in följande sida. Det är verkligt full fart från fredag till söndag för de som orkar. Tips på upplägg för er som vill ha lite sällskap under helgen är följande aktiviteter:

Fredag 18 Juni
13.00-18.00  Testa kajaker, surfskis och SUPboard
kl 20:00 Fullmånepaddling på SUP! SUP-bräda finns att hyra för Dig som inte har en egen! MoveInSUP guidar er.Kostnad: 100kr. Betalas på plats via Swish.

Lördag 19 Juni
09.00-18.00  Testa kajaker från Aquarius, Rebel kayaks och divine paddle. 
12.30-24.00  Övernattningstur till Laxvarp (58°11,37′N 16°55,29′Ö). Läs mer om turen nedan.  

Söndag 20 Juni
09.00-12.30 Paddeltur tillbaka från Laxvarp till Ekön. 
13:00-15:00 SUP-paddling till havs! 


Beskrivning av turen

Några av oss i klubben kommer genomföra en längre tur med övernattning mellan lördag-söndag med hyrda kajaker från Ostkustenkajak. Om du är intresserad att hänga med glöm inte att förboka kajaker! 

Dag 1 - Lördag kl 12.30.
Turen utgår från Ekön. Därifrån paddlar vi mot Gubbö Kupa. Gubbö Kupa ligger ca 8,5 km från Ekön tar ca 1,5-2 timmar att paddla. Och paddlingen är relativt skyddat om man går mellan Kättilö och Fångö. Gubbö Kupa har enligt beskrivningen en av de finaste utsikterna i Gryts skärgård. Uppifrån Kupan kan man tälta om det är bra väder och minimalt med vind, då har man en 360 graders vy över hela skärgården som slår det mesta. En lätt vandring upp till toppen tar ca. 10-15 minuter. Detta är vårt lunchställe innan vi beger oss vidare till Laxvarp. Laxvarp är ett fint paddelvatten med många öar och skär med havet som öppnar sig. Beroende på vindförhållanden stannar vi här över natten, men planen är att fortsätta ner till skräckskär där vi sätter upp vårt tält och äter frystorkat chili och njuter av en vacker solnedgång.  

Dag 2
Vänder vi tillbaka på Ekön. Vägen tillbaka går förbi Vesslingsö, vilket ska vara en riktig pärla med både sandstrand och klippor och med fri utsikt söderut. Om det är varmt i vatten är förhoppningen att vi stannar för ett dopp och fika innan vi paddlar tillbaka till Ekön och helgens sista aktiviet- SUP paddling till havs!

Totalt är turen på 22,38 km. 

För tips på mer turer rekommenderar jag er att att besöka Ostkustens kajak sida


Uppdaterad: 14 MAJ 2021 13:30 Skribent: Björn Tingström
E-post: Adressen Gömd

Stort tack till våra sponsorer!


veab.jpg
Kolla in klubbens aktiviteter när det gäller:

Vill du paddla på egen hand?

 

Postadress:
Växjö KC - Kanot
Evedal Kanothuset
35263 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link