Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarpaddling


Är paddling något för dig?

Har du aldrig paddlat kajak förut och är osäker på om kajakpaddling är något för dig? Nybörjarpaddling vänder sig till dig som är (vuxen / äldre ungdom från ca 13 år) och nyfiken på att prova paddling samt medlemmar i föreningen som behöver få information om var utrustning finns och/eller träna upp paddlingstekniken inför medlemspaddlingar.

Krav: simkunning 200 m.

Klädsel: träningskläder, ombyte och eventuellt handduk, badkläder och badskor för er som vill basta efteråt. 


Upplägget är följande:

Varje nybörjarpaddling tar omkring 2-3 h. Kom gärna 10 minuter tidigare, så vi kan börja på utsatt tid. Efter en kort säkerhetsgenomgång och presentation övar vi på att komma i och ur kajakerna. När alla känner sig bekväma med att komma i och ur sina kajaker ger vi oss av till antingen Kronobergs slottsruin eller Toftasjön (beroende på vindförhållanden). Väl där stannar vi för en kort fika och frågelek (klubben bjuder på något gott!). På tillbakavägen varierar vi paddlingen med lite teknikinslag. Tillbaka vid klubben hjälps vi åt att torka av och ställa tillbaka kajaker på utsatt plats. För de som vill basta kommer det finnas möjlighet för det.

OBS. Av kvalitet och säkerhetsskäl är antalet platser begränsade utifrån antalet tillgängliga ledare och kajaker. I regel innebär detta att antalet platser per nybörjarpaddling är 4 deltagare per tillgänlig ledare och tillfälle. Men vid stor efterfrågan brukar vi ofta ha möjlighet att arrangera fler nybörjarpaddlingar. Ni som får plats får bekräftelse på mail. 

Avgift
50 kr/tillfälle för icke medlemmar. Betalning sker till klubben med Swish. 
Ingen avgift för medlemmar eller medföljande ungdomar under 18 år.

Förtydligande 

Alla är välkomna att genomföra flera nybörjarpaddlingar men eftersom upplägget är samma vid varje nybörjarpaddling rekommenderar vi att ni fortsätter med klubbens introduktionskurs efter att ni har varit på 1 eller 2 nybörjarpaddlingar. Fråga gärna närvarande ledare vad de föreslår för er, som blir sugna på att paddla mer efter vår nybörjarpaddling.

När?

Nybörjarpaddling arrangeras på lördagar en gång i månaden från maj-augusti, men för er som känner att ni behöver mer träning är ni alltid välkomna att kontakta oss för ytterligare tillfällen. Om vi har tid ställer vi gärna upp. (Vi har också möjlighet att erbjuda privata nybörjartillfällen för er som önskar. Kostnaden för detta är 500 kr per tillfälle.)

Datum och tider för 2021 

Datum  Tid  Plats Ledare
15 maj 10.30-13.00   På VKC, Evedal Björn, Karin
5 juni 10.30-13.00   På VKC, Evedal Björn, Karin 
10 juli 10.30-13.00   På VKC, Evedal Björn, Andreas
4 september 10.30-13.00   På VKC, Evedal Björn, Karin, Andreas

OBS. Plats och datum kan komma att ändras under sommaren!


Anmälan

Anmälan till This is a mailto link eller genom att fylla i följande formulär: Anmälan till nybörjarpaddling  

FYI: På anmälningssidan kan ni se hur många tillgängliga platser som finns kvar för varje tillfälle. Även om antalet platser är slut på just det tillfället du önskar deltaga, så chansa och anmäl dig som reserv. Om tillräckligt många anmäler sig som reserv brukar vi ofta ordna fler tillfällen. 

Har du frågor: 

Kontakta Björn Tingström tel. 076-1086061

OBS. I och med rådande situation med covid-19 kommer vi vara utomhus och hålla avstånd. (Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendation om utomhusträning. Om läget ändras kommer vi såklart följa de nya rekommendationerna.

OBS. Vid ändrade väderförhållanden eller sjukdom måste vi ställa in

Uppdaterad: 11 JUL 2018 21:16 Skribent: Björn

VKC

Kolla in klubbens aktiviteter när det gäller:

 

Postadress:
Växjö KC - Kanot
Evedal Kanothuset
35263 Växjö

Kontakt:
Tel: 047010289
E-post: This is a mailto link