Hoppa till sidans innehåll

Kom-igång paddling


Är paddling något för dig?

Kom-igång paddling är en aktivitet för nya och befintliga medlemmar i alla åldrar (från 16 år) med syftet att introducera nya medlemmar till grunderna i kajakpaddlining i Helgasjön men aktiviteten passar även medlemmar som vill njuta av en avkopplande kvällstur på torsdagar eller lära känna nya kanotister. 

Krav: simkunning 200 m.

Klädsel: träningskläder, ombyte och eventuellt handduk, badkläder och badskor för er som vill basta efteråt. 

Fika: Trevligt med valfriit

Ansvarig ledare: Björn Tingström och Lennart Jönsson m.fl. 


Upplägget är följande:

Varje kom-igång paddling tar omkring 2-3 h. Kom gärna 10 minuter tidigare, så vi kan börja på utsatt tid. Varje tillfälle börjar med en kort genomgång i hur man tar sig i, och ur en kajak på bästa sätt och vilket som är det rätta hållet att hålla paddeln. När alla känner sig bekväma med att komma i och ur sina kajaker och vi håller paddeln åt rätt håll ger vi oss av till antingen Kronobergs slottsruin eller Toftasjön (beroende på vindförhållanden). För dig som känner dig bekväm med hur man kommer i och ur en kajak går det bra att komma 45 min senare (19.45). Tillsammans paddlar vi sedan i lugnt tempo ca 3 kilometer till fikaplatsen. Väl där stannar vi för en kort fika. På tillbakavägen varierar vi paddlingen med lite teknikinslag. Tillbaka vid klubben hjälps vi åt att torka av och ställa tillbaka kajaker på utsatt plats. För de som vill basta kommer det finnas möjlighet för det.

Målsättningen med aktiviteten är att vi har riktigt roligt och hjälper varandra att hitta glädjen med att paddla. Ingen förkunskaper krävs, men rätt kläder och attityd rekommenderas! 

Avgift

100 kr/tillfälle för icke medlemmar. Betalning sker till klubben med Swish. 
Ingen avgift för medlemmar eller medföljande ungdomar under 18 år.

När?

Alla torsdagar från slutet av april-augusti 19.00-21.30 (ofta tar turen ca 2 h, men var förberedd på att vara borta hela kvällen, så glöm inte att ta med fika och något varmt att dricka). För er som känner att ni behöver mer träning är ni alltid välkomna att kontakta oss för ytterligare tillfällen. Om vi har tid ställer vi gärna upp. (Vi har också möjlighet att erbjuda privata kom-igång paddlingar för er som önskar. Kostnaden för detta är 500 kr per tillfälle.)


Anmälan

Anmäla er till kom-igång genom att fylla i följande formulär: Anmälan till kom-igång paddling  

Alla som anmäler intresse kommer bli tillagda i vårt system för kom-igång paddling och kommer motta en kallelse till aktiviteten året ut. Om antalet deltagare vid ett enstaka tillfälle skulle överstiga vårt maxtak kommer de som anmält sig först ha företräde, så det gäller att vara snabb på att svara ja. Maxtaket beror på antalet tillgängliga ledare i förhållande till nya kanotister.  

Alla som får plats kommer kontaktas via mejl ca 3 dagar innan aktiviteten startar. Om ni mot förmodan aldrig lyckas få plats trots att ni upprepade gånger svarat ja kommer vi försöka ordna så ni prioriteras upp över övriga, som redan varit med. Nya kanotister kommer alltid ha företräde över befintliga medlemmar. Medlemmar med egen kajak är alltid välkomna

Om ni inte längre vill motta kallelser kan ni markera de som skräp i er epostklient. Alla tillagda i gruppen kommer automatiskt tas bort när året är slut. 


Vid frågor

kontakta: Björn Tingström tel. 076-1086061

OBS. Vid ändrade väderförhållanden eller sjukdom måste vi ställa in

Uppdaterad: 11 JUL 2018 21:16 Skribent: Björn

Stort tack till våra sponsorer!


veab.jpg
Kolla in klubbens aktiviteter när det gäller:

Vill du paddla på egen hand?

 

Postadress:
Växjö KC - Kanot
Evedal Kanothuset
35263 Växjö

Kontakt:
Tel: 047010289
E-post: This is a mailto link