Hoppa till sidans innehåll

Prova på för seniorer


Är paddling något för dig?

Var det längesen du satt i en kajak eller har du aldrig provat kajak tidigare? Projektet prova på för seniorer vänder sig till dig som är 65 år eller äldre och nyfiken på att prova paddling och att lära dig mer om kanotsporten. 

I samarbete med PRO och SPF i Växjö erbjuder Växjö Kanot Club seniorer att komma ner till vårt klubbhus i Evedal och bli inspirerade av våra duktiga ledare och seniorer att testa att sitta i en kajak. Satsningen riktar sig till dig som är över 65+ och vill få en möjlighet att prova på att paddla kajak. Målsättningen med projektet är att visa att alla oavsett ålder, kön och fysik kan paddla kajak. Låter det intressant? Anmäl intresse nedan. 

Detta är en nationell satsning som görs på flera kanotcentraler runt om i Sverige. Satsningen har fått stor spridning, så ta chansen och testa ni också, eller bara läs vad andra har skrivit. Nedan har vi sammanställt några av de artiklarna som blivit skriva om senorsatsningen. 

Kanot för dig med dåliga leder och kassa knän (SMP 10 juni 2021) 

BOOM BOOM Drakbåten kommer (Själevadsposten 21 juni 2021)

Roslagens kanotsällskap och deras pilotprojekt mot äldre (Mitt i roslagen 23/6 2021)


Upplägget är följande:

Vi kommer arrangera 3 prova på tillfällen för seniorer (dessa tillfällen kräver föranmälan), 3 fortsättningstillfällen tillfällen för de som anmäler sig till prova på och 3 lite längre turer till Slottsruinen eller Toftasjön för alla som deltar på prova på och inte kan få nog av enbart 30 minuter i kanoten. För att minska smittspridning kommer varje prova på tillfälle bestå av flera stationer med ca 2 personer per station. 30-45 minuter per station. Anmälan finns längst ner på sidan.

Upplägget för prova på är följande:

  • 1 station med tipspromenad (lite allmänna frågor om kanotsport och utrustning)
  • 1 station där ni får prova på att paddla i viken utanför Wilhelmshill.
  • 1 station med teknik på paddelmaskin
  • 1 station med lite mingel och fika (allmänna frågor och rundvandring över anläggningen)

Upplägget för den lite längre turen är följande:

En paddling på ca 3,5 km. Räkna med att turen inklusive lunch tar omkring 2-3 h. Kom gärna 10 minuter tidigare, så vi kan börja på utsatt tid. Under långturen får 8 personer börja paddla och resterande 8 åka båt. På tillbakavägen byter vi och de som fick paddla dit får åka båt tillbaka. Destinationen för långturen blir antingen Kronobergs slottsruin eller Tofta Strandcafé (beroende på vindförhållanden). Väl där stannar vi för lunch och frågelek (klubben bjuder på lunch). Tillbaka vid klubben hjälps vi åt att torka av och ställa tillbaka kajaker på utsatt plats. För de som vill basta kommer det finnas möjlighet för det. Mer information och anmälan till den längre turen med lunch kommer skickas ut efter genomförd prova på.

Säkerheten kommer alltid i första hand: En eller flera följebåtar kommer därför finnas med på hela turen, så de som hellre vill åka båt än paddla själva kommer kunna göra det.


Förtydligande

Alla är välkomna att vara med på flera prova på men eftersom upplägget är samma vid varje prova på rekommenderar vi istället deltagare som fastnar för paddling att följa med på långturen än anmäla er till flera prova på tillfällen.

När?

Varje fredag eftermiddag från vecka 29. De tre lite längre turerna till slottsruinen eller Toftasjön genomförs på lördagarna 31/7, 14/8 och 30/8. Exakt information om datum och tider nedan.

Klädsel

Träningskläder, ombyte och eventuellt handduk, badkläder och badskor för er som vill basta efteråt. När det gäller extrakläder bör de förvaras i vattentätt utrymme tex plastpåsar. Tänk också på att inte ha klockor eller andra värdefulla föremål som inte är vattentäta.

Information om datum och tider

Prova på tillfälle för seniorer: 23/7, 6/8, 27/8

Tid: kl. 14.00-16.30

Fortsättningstillfällen för seniorer som är anmälda till prova på: 30/7, 20/8, 27/8

Tid: kl. 14.00-16.30

Obs. Ändrad tid för tillfället 27/8 - 10.00-12.30

Längre tur till Ryttmästaregården 31/7, 14/8, 30/8

Tid: kl. 10.30 - 14.00


Har du några frågor eller behöver hjälp med anmälan?

Kontakta Växjö Kanot Club

Björn Tingström <This is a mailto link>

eller ring 076-1086061


Uppdaterad: 10 JUN 2021 07:42 Skribent: Björn Tingström
E-post: Adressen Gömd

Kolla in klubbens aktiviteter när det gäller:

Vill du paddla på egen hand?

 

Postadress:
Växjö KC - Kanot
Evedal Kanothuset
35263 Växjö

Kontakt:
Tel: 047010289
E-post: This is a mailto link