Hoppa till sidans innehåll

Trivselregler och välkomstmejl


Växjö Kanot Clubs trivselregler hittar du här.

Du kan också läsa ett exempel på det välkomstmejl som skickas till alla nya medlemmar. Även medlemmar som varit medlemmar sedan länge, kan hitta mycket nyttig information i detta.

 

 

 

Välkommen till Växjö Kanot Club!

 

 

 

Information till dig som är ny medlem

Växjö Kanot Club bildades 1963 och är en liten förening belägen vid Helgasjön i vackra Evedal där klubben har sin aktiva verksamhet. Vår verksamhet bygger på medlemmarnas egna engagemang i klubben och sitt intresse för kanotsporten. Vi vill kunna njuta av sporten som rekreation eller som utmaning. Träffa kompisar, tävla eller utvecklas som ledare. 

Klubben har det mesta vad gäller aktiviteter inom kanotsport, både för dig med god paddelvana och för dig som precis har börjat. Vår verksamhetside är att erbjuda alla simkunniga, som vill lära sig kajak möjligheter till träning, tävling och rekreation i en skön gemenskap

All verksamhet i klubben sker på frivillig basis och vi sätter stort värde på medlemmar som är villiga att engagera sig i verksamheten på olika sätt, tex genom att hjälpa till och vårda klubbens utrustning, stötta ungdomarna i deras träning eller att vara behjälplig vid medlemspaddlingar eller vid prova-på-tillfällen.   

I dagsläget har klubben ca 180 medlemmar, vilka består av både aktiva tävlingspaddlare i alla åldrar och ett gäng turpaddlare som träffas regelbundet. Klubben jobbar hela tiden för att få fler aktiva, och en del i detta är den årliga kanotskolan för ungdomar i början av sommaren och våra kurser och medlemspaddlingar för vuxna. 

 

 

 

Introduktionskurs (gult paddelpass)

Om ni saknar paddelvana ser vi gärna att ni går klubbens introduktionskurs. För anmälan och mer information om kursen i gult paddelpass klicka här

Kursen är ett sätt för att oss att säkerställa att nya medlemmar uppfyller de krav och regler vi har inom klubben, så att det ska vara en trygg och säker klubb för alla. Efter genomförd kurs har du 50% rabatt på klubbens kanotavtal, och möjlighet att kvittera ut en tagg för användning av klubbens lokaler och lador. 

 

 

 

Medlemsförmåner:

Som medlem har du möjlighet till följande:

 • Kostnadsfritt låna utrustning under medlemspaddlingar, gemensamma träningspass och långfärdspaddlingar.
 • Frihet att anordna klubbpaddlingar öppna för övriga medlemmar. Under klubbpaddlingar ingår lån av utrustning. Kontakta This is a mailto linkför mer information om att anordna klubbpaddlingar eller klubbaktiviteter. 
 • Möjlighet att mot en avgift låna utrustning för paddling på egen hand i Helgasjön under förutsättning att man uppfyller de kunskapskrav och de regler runt hantering av klubbens utrustning som finns framtagna. Klubbens utrustning är märkt. Läs mer om villkoren och pris för detta här
 • Möjlighet att hyra kajakplats eller skaffa kanotavtal hos oss under förutsättning att man är aktiv i klubben på ett eller annat sätt. Läs mer här
 • Möjlighet att använda klubbens bastu efter klubbaktiviteter eller möjlighet att skaffa bastuavtal för egen tag till bastun. 

Fakturautskick

 • Fakturan gällande medlemskap, kanotplatsavgift mm, skickas till din angivna e-postadress, kolla så att det inte mailet hamnar i papperskorgen/skräppost.
 • Vid ändringar eller frågor gällande fakturan, kontakta This is a mailto link

 Har du bytt adress, e-post eller mobilnummer?

Uppdatera dina kontaktuppgifter genom att logga in på vår hemsidawww.vaxjokanot.com under fliken Medlemsinformation / ändring av medlemsuppgifter.
 

Årsmöte

Om du vill göra din röst hörd eller få mer insikt i arbetet styrelsen gör varje år för att förbättra klubbens verksamhet, så rekommenderar vi att du närvaror vid klubbens årsmöte. Det är inte obligatoriskt men styrelsen uppskattar att höra er åsikt. Årsmötet kommer ske:

 • Torsdag den 29 April 2021 kl. 18.30 över teams. 
 • Motioner skickas in senast 20 april 2021 till This is a mailto link
 • Underlag till årsmötet kommer att publiceras på hemsidan senast 8 april 2021.
 • I samband med mötet bjuder klubben på enklare förtäring för de som vill delta på årsmötet på plats i klubbhuset.

Anmälan görs till This is a mailto link senast 25 april 2021. Kom ihåg att även meddela eventuella allergier.
 

Städdagar

 • Klubbens städdagar är under 2021 inställda pga Covid- 19. Istället har styrelsen beslutat att införa ett gemensamt städschema. Tillsammans på egen hand håller vi klubben ren och fin och undviker smittspridning. 

 

 

 

Hur får jag reda på mer information?


Hemsida
Om du vill ha mer information om någon specifik aktivitet ska du kolla på vår hemsida. Där finns alla planerade datum för årets aktiviteter (så långt datum är fastställda). Där kan du också prenumerera på vår kalender. Gör det, så ni inte av misstag kommer en onsdag bara för att inse att medlemspaddlingen blivit inställd på grund av oförutsedda händelser (ja, sånt händer!).

Följ oss på Facebook
För att inte missa det senaste rekommenderar vi att ni följer oss på Facebook. På vår Facebooksida publicerar vi löpande uppdateringar på vad som är på gång. 

Gå med i en grupp
Om du går med i någon av våra grupper får du mer detaljerad information om varje typ av aktivitet. Om du t.ex anmäler intresse för att vara med i motionsgruppen så får du kallelser till din e-post från idrottonline för olika turer relaterade till motion. Kallelser är ett utmärkt sätt för att hjälpa oss ledare ta reda på hur många som kommer och ett sätt att påminna er själv om när nästa aktivitet sker.

Häng med oss i Slack
I Slack kan alla som gillar kanot prata med varandra. Den är det perfekta verktyget för dig som letar efter paddelsällskap, få tips på turer eller vara delaktiga i planeringen av nya långturer och aktiviteter. Rekommenderas till dig som är social och gillar att fortsätta prata långt efter att turen på vattnet tagit slut. 

Nyhetsbrev
Som medlem i klubben kommer ni få vårt nyhetsbrev VKC nytt och andra aktuella händelser. Om ni inte skulle vara intresserade av detta kan ni enkelt avbryta prenumeration längst ner i detta mail. 

 

 

 

 

 

Viktig information för nya medlemmar

För att våra medlemmar ska vara goda förebilder och paddla säkert på vattnet är vi måna om att följande villkor, kunskapskrav och säkerhetsregler är uppfyllda vid paddling och hantering av klubbens utrustning på egen hand.
 

Regler och kunskapskrav

 • Du skall ha genomgått nybörjarkurs el dyl eller på annat sätt kunnat uppvisa att du besitter tillräckliga kunskaper för att kunna hantera en kanot på vatten.
 • Kanoten läggs i och tas upp ur vattnet på ett varsamt sätt utan att skada ev roder och/eller skädda. Dessa tas upp vid risk för stenkänning och på grunt vatten.
 • Om kapellet har ett handtag, se till att det är uppåt när du satt fast kapellet, för att kunna dra loss dig snabbt vid kantring. Prova att dra loss kapellet när du sitter i kanoten vid bryggan. Orkar du inte dra loss det - välj ett större.
 • Paddeln får inte användas till att staka fram kanoten, den ska inte sättas i botten eller mot sten.
 • Alla luckor ska vara på vid paddling och tas av igen då kanoten läggs in i ladan.
 • Kanoten torkas av efter användning.
 • Alla kanoter placeras med aktern utåt i ladorna.
 • Lador och klubbhus ska låsas under och efter paddlingsturer pga stöldrisk.
 • Kapell och flytväst hängs upp på tork efter paddling.
 • Du bör känna till vilka ställen du skall undvika pga risk för stenkänning eller pga grunt vatten så att du hinner få upp ev roder och/eller skädda i tid så de inte skadas.

Vår säkerhetspolicy

 • Paddla gärna med sällskap och alltid med flytväst.
 • Ta med mobil i ett vattentätt fodral och ha den lättillgänglig, tala gärna om för någon om din tänkta tur.
 • Ökade risker vid kallt vatten. Vi är medvetna om hur snabbt en kropp kyls ner av kallt vatten och anpassar kläder etc när vattnet understiger 10 grader. Vi rekommenderar då torrdräkt eller flytoverall.
 • Deltag gärna vid räddningsövningar 1 gång/år.
 • Paddlar du tävlingskanot lånas följebåt. Samtliga i båten skall bära flytväst och båtförare ska ha kännedom om hur båten skall hanteras samt hur en räddning går till. För lån av följebåt utanför ordinarie träningsverksamhet krävs tillstånd från styrelsen och båtansvarig.
 • Paddlar du långfärdskanot lånas flottör, bogserlina och pump, det ligger i långfärdsladan.

 Föreningen bygger på:

 • att vi hjälps åt i klubben genom att bl.a närvara vid städdagarna.
 • att vi vårdar vårt klubbhus och utrustning
 • att man håller sig uppdaterad på facebook och hemsidan
 • att vi träffas på årsmöte och/eller medlemsmöten.
 • att vi sätter säkerheten högt.
 • att vi följer klubbens framtagna trivselregler

 

 

 

Ha en härlig paddelsäsong!
 

//Hälsningar 
Styrelsen 

Uppdaterad: 21 FEB 2022 08:26 Skribent: Andreas Nivard
E-post: Adressen Gömd

Stort tack till våra sponsorer!


veab.jpg
Kolla in klubbens aktiviteter när det gäller:

Vill du paddla på egen hand?

 

Postadress:
Växjö KC - Kanot
Evedal Kanothuset
35263 Växjö

Kontakt:
Tel: 047010289
E-post: This is a mailto link