Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till ett nytt år i Växjö kanotklubb!


Nytt för i år är att vi inför depositionsavgift för samtliga medlemmar som innehar nyckeltagg. Det 8-siffriga numret på nyckeltaggen måste vid betalningstillfället anges för att den skall fortsätta vara aktiv under säsongen. Glöm inte att ange ditt medlemsnummer som du hittar på fakturan.

 

Här kommer en sammanställning av aktuell info för dig som är gammal eller ny medlem i klubben. Mer info om klubbens olika aktiviteter finns på vår hemsida. Löpande händelser under året sker även via Facebook.

Hoppas Ni har haft ett härligt år ute på vattnet innan isen kom. Annars har vi ju numera en vinterbrygga för Er som trotsar is och kyla.

 

 

Medlemsförmåner:

●      Möjlighet att kostnadsfritt låna utrustning på medlemspaddlingar, träningspass och långfärdspaddlingar.

●      Frihet att anordna klubbpaddlingar öppna för övriga medlemmar. All utrustning ingår då.

●      Möjlighet att mot en avgift låna utrustning för paddling på egen hand i Helgasjön under förutsättning att man uppfyller de kunskapskrav och de regler runt hantering av klubbens utrustning som finns framtagna. Checklista hittas på vår hemsida och i klubbhuset. Kanoten får bara transporteras till annat vatten under evenemang som anordnats av klubbens ledare. Klubbens utrustning är märkt. Ingen utrustning får lånas från privata krokar, hyllor eller kanoter.

●      Möjlighet att hyra kajakplats hos oss under förutsättning att man är aktiv i klubben på ett eller annat sätt.

 

Förväntningar av dig som medlem:

●      att du är aktiv i klubben t.ex genom att ingå i någon av klubbens aktivitetsgrupper, se separat medlemsinfo. Gå in på vår hemsida www.vaxjokanot.com och glöm inte att ange ditt medlemsnummer i samband med registreringen. Har ni familjemedlemskap får ni registrera er flera gånger om ni ingår i olika grupper eller har olika mailadresser. Din mailadress kommer att läggas i en mailgrupp för aktuell aktivitetsgrupp så att Du får ev info om sådant som gäller gruppen.

●      deltagande vid minst ett städtillfälle, klubben anordnar en vår- och en höststädning. Så snart datum fastställts meddelas dessa på hemsidan och vid årsmötet. För de som inte deltagit vid något städtillfälle eller något medlemsmöte kommer en städavgift att tas ut på 200:- vid årets slut.

●      deltagande på årsmöte och/eller medlemsmöten.

●      har kännedom om vår säkerhetspolicy.

 

 

Vår säkerhetspolicy

Vi vill att våra medlemmar är goda förebilder för att paddla säkert på vattnet.

★     Paddla gärna med sällskap och alltid med flytväst.

★     Ta med mobil i ett vattentätt fodral och ha den lättillgänglig, tala gärna om för någon om din tänkta tur.

★     Ökade risker vid kallt vatten. Vi är medvetna om hur snabbt en kropp kyls ner av kallt vatten och anpassar kläder etc när vattnet understiger 10 grader. Vi rekommenderar då torrdräkt eller flytoverall.

★     Deltag gärna vid räddningsövningar 1 gång/år.

★     Paddlar du tävlingskajak används följebåt. Samtliga i båten skall bära flytväst samt ha kännedom om hur båten skall hanteras och hur en räddning går till.

★     Paddlar du långfärdskanot lånas flottör, bogserlina och pump, det ligger i långfärdsladan.

 

 

 

Ha en skön säsong!

 

Styrelsen - Januari 2016

Uppdaterad: 31 JAN 2016 09:09 Skribent: Styrelsen

Postadress:
Växjö KC - Kanot
Box 408
35106 Växjö

Kontakt:
Tel: 047010289
E-post: This is a mailto link