Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet

06 APR 2022 18:34
Informaiton från styrelsemöte 2022-04-05
  • Skapad: 06 APR 2022 18:34

Den nya styrelsen hade sitt första möte tisdagen den 5 april. Samtliga närvarande:

  • Andreas Nivard (Kommunikation)
  • Lennart Jönsson (Kassör med fokus på den löpande bokföringen)
  • Björn Tingström (Medlemsregister och utgående fakturering dessutom friluftspaddling)
  • Jennie Hedrén Hasselros (Bidrag)
  • Alexandra Nielsen (Tävlings-, tränings- och motionsverksamhet)
  • Jonas Andersson (Material och fastigheter)
  • Petter Paulsson (IT-stöd, inklusive hemsida)
  • Alexander Gremminger (Material och fastigheter)

På mötet deltog Heli Arvidsson i egenskap av revisor

Egentligen genomfördes två styrelsemöten efter varandra. Först hölls ett konstituerande styrelsemöte och därefter ett ordinarie styrelsemöte. På det konstituerande mötet fastslogs vilka personer som ska vara firmatecknare mot olika organisationer och myndigheter. 

Vidare beslutades att varje person i styrelsen ska ha ett särskilt ansvarsområde. I deltagarlistan, ovan, framgår person och ansvarsområde. Tanken är att dessa personer ska vara styrelsens fönster ut mot verksamheten inom varje område samt driva den långsiktiga planeringen för att utveckla dessa områden inom föreningen. 

Något som var positivt, var att det var svårt att definiera vad skillnaden är mellan å ena sidan tävlings-, tränings- och motionsverksamhet och å andra sidan friluftspaddling. På mötet enades vi om att det i praktiken inte behöver vara någon skillnad och att alla är välkomna att delta i samtliga aktiviteter.

Alexandra kommer vara styrelserepresentant för viss typ av verksamhet och Björn för en annan typ av verksamhet och det finns inget behov av att explicit definiera exakt vad som är det ena eller andra. Ordförande påpekade att han inte friluftspaddlar men heller inte deltar i organiserad träning, ändå är han en lycklig medlem. 

På mötet diskuterades årsmötet och de synpunkter som framkom kring vissa formulering i dokument som presenterades. Uppdaterade dokument kommer läggas ut på hemsidan i närtid.

Det uppmärksammades också att klubben fått en ny sponsor - Nordlo. Stort tack till dem.

Växjö Kanot Club är även representerade i Småland/Blekinge Kanotförbund. Heli är vice ordförande och sekreterare och Andreas är revisor.

Stefan Andersson har utsetts (och tackat Ja) till att vara ansvarig för klubbens Fest- och trivselkommitté. Stefans första uppgift är att påbörja planering av föreningens 60-årsjubileum (2023). Det är viktigt att Stefan får hjälp i sitt arbete, att vara ansvarig är som bekant inte det samma som att utföra allt själv.

Styrelsen beslutade att träffas den första måndagen i varje månad. Medlemmar som har frågor eller förslag, är välkomna att mejla dessa till styrelsen eller på annat sätt uppmärksamma styrelsen om agendapunkter. 

Vidare, kommer styrelsen ha en planeringsdag/dagar i slutet av april. En anledning är att många är nya i styrelsen och att det därför är viktigt att hitta konsensus om vilken väg vi ska vandra framåt. 

Sist men kanske viktigast. Den 12 maj bjuder klubben in medlemmar och bidragsgivare till en gemensam grillkväll (grill om vädret tillåter) där vi ska fira att rampen, dörren och bryggorna är på plats. 

Skribent: Andreas Nivard
E-post: Adressen Gömd

Stort tack till våra sponsorer!


veab.jpg
Kolla in klubbens aktiviteter när det gäller:

Vill du paddla på egen hand?

 

Postadress:
Växjö KC - Kanot
Evedal Kanothuset
35263 Växjö

Kontakt:
Tel: 047010289
E-post: This is a mailto link