Hoppa till sidans innehåll

Minnesord Jonas

10 JUL 2018 11:01
  • Uppdaterad: 12 JUL 2018 20:47

Vi har nåtts av det sorgliga beskedet att allas vår vän Jonas Hollander alldeles för tidigt har ryckts ifrån oss! Jonas hade kämpat en tid med sjukdom men med Jonas sedvanliga kämpaglöd trodde vi att det var på väg åt rätt håll men så plötsligt tog det en ny vändning, med sorgligaste utgång.

Det är svårt att förstå att du inte kommer att dyka upp vid klubbstugan mer Jonas! Det var alltid trevligt att träffa dig och vi är många som fått trevliga stunder med dig! Du var klok och idérik som få och en stark drivkraft i allt du tog dig för! Vi vet att Växjö Kanot Club betydde mycket för dig men att också klubben har dig att tacka för väldigt mycket! Du var alltid en god förebild, ödmjuk och generös med dina kunskaper!  

Vi saknar dig Jonas! Våra tankar går nu till din familj!

 Tack för allt! Vila i frid!

Styrelsen, Växjö Kanot Club

 

Den 5/7 lämnade i alldeles för ung ålder Jonas Hollander oss efter att han fått en hudcancer som spridit sig snabbt i kroppen. Det finns få som betytt så mycket i klubbens historia som Jonas. När klubben på 80-talet hade en låg aktivitet kom Jonas in som tränare. Han sparkade igång en träningsgrupp som tränade mer än alla andra, han fick oss att inse att både ett och två pass om dagen var för lite för de flesta av oss, åtminstone om vi hade som mål att bli bäst. Han lyckades få hela sin grupp till att bli SM-medaljörer och flera kom att bli landslagskanotiser. Snart kom klubben att bli en av Sveriges allra bästa. Hela tiden var han mån om att vi alla skulle skaffa oss kunskaper om träningslära och ledarskap. Han såg till så att vi blev SM-arrangörer. Han bidrog på senare år starkt till att få fart både på nationella veterantävlingar och surfskisporten i Sverige. Han var också ordförande i kanotklubben under några viktiga år.
Han kämpade på in i det sista. Sex dagar före sin bortgång sa han - "jag tror jag har lärt mig något av alla tröskelpass. Jag har lärt mig hur min kropp fungerar, att pressa den, och att sätta upp ett mål i taget utan att ge upp". När jag två dagar före hans bortgång tackade för allt han gjort för oss i klubben, viskade han tillbaka i mitt öra "nått bra har jag nog bidragit med, det blev ju bra människor av er alla".
Tack Jonas för allt du betytt för oss, för alla roliga och jobbiga paddelminnen, för alla gånger du dragit med oss ut på Helgasjön, för alla tusentals starter, för att du gjorde oss till tröskelmästare och framförallt för att du bidragit till att ge många av oss en bra ungdomstid. Du är så saknad!
En sista hälsning från dina kanotvänner genom Johan Karlsson (eller Tutan som du "döpte" mig till en gång när jag var en liten grabb).

 

 

Skribent: Anders Gerestrand
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Växjö KC - Kanot
Box 408
35106 Växjö

Kontakt:
Tel: 047010289
E-post: This is a mailto link