Hoppa till sidans innehåll

Utvecklingstrappan


Växjö Kanot Clubs utvecklingstrappa

I Växjö Kanot Club vill vi att du som ny medlem ska få möjlighet att utvecklas i din egen takt och därför har vi tagit fram ett unikt koncept – Växjö Kanot Clubs utvecklingstrappa. Genom att följa systemet skapar vi inte bara en säker progression utan också en betydiligt roligare sån, så ta steget in i VKCs utvecklingstrappa, sedan är möjligheterna för dig mycket omfattande. 

Utvecklingstrappan är uppdelad i följande fyra block: 


NIVÅ VIT - Prova på

 

VIT - Prova på tillfällen.

Under prova på har ni möjlighet att lära er grunderna i kajakpaddling i Helgasjön. Vi har havskajaker, motionskanoter, SUP och surfskis. 


NIVÅ GUL - för dig med paddelvana

 

GUL - Kurs och examination

Grundläggande teori och praktik. Under kursen i gult paddelpass går vi igenom säkerhet, utrustning och olika kanottyper. Siktet är inställt på att du ska vara rustad för att delta i våra medlemspaddlingar, kunna ingå kanotavtal med VKC och inspireras till att gå vidare i utvecklingstrappan till grön nivå.


GUL - Medlemspaddling

Utveckla din paddelvana och erfarenhet av att paddla i grupp. Vi rekommenderar dig som är ny medlem att vara med vid minst 2 av dessa tillfällen. Tillsammans med ledare genomför vi olika turer från ca 7 km.


NIVÅ GRÖN - för dig som vill paddla i hav och vågor

 

GRÖN - förberedande teknikträning för grönt paddelpass

Påbörja din träning för grönt paddelpass och skaffa grundläggande kunskap för paddling i skärgården eller grunder för havspaddling genom att delta på våra förberedande teknikträningar på måndagar hela sommaren. 


GRÖN - Kurs och examination 

Kursen och examinationen för grönt paddelpass är uppdelad i två separata men sammanhängande pass. Första dagen får du instruktion i alla moment du ska kunna för att examineras för grönt paddelpass.  Andra dagen genomförs examination genom att du på olika sätt får visa att du uppnått den gröna nivån. 


GRÖN Medlemspaddling

Medlemspaddling på grön nivå är för dig som är en självständig paddlare med god kännedom om Helgasjön med omnejd och vill ha lite större utmaningar. Aktivitter på grön nivå är klubbens nav och kan vara allt ifrån långturer till snabbare motionspass i rankare kajaker eller olika typer av kajakkurser (roll, surf, fors m.m).

OBS. Inget krav att du måste vara en självständig paddlare och ha grönt paddelpass för att vara med på medlemspaddling på grön nivå, men av erfarenhet vet vi att det blir roligare när alla är på samma nivå! 

NIVÅ BLÅ - Paddling i utmanande miljöer

 

BLÅ - förberedande kurs i blått paddelpass

Påbörja din träning för blått paddelpass och fördjupa dina kunskaper av paddling i skärgården tillsammans med ledare från Svenska kanotförbundet.


Lycka till med er paddling!
 

//Hälsningar 
Ledarna i motionsgruppen
Uppdaterad: 22 JUL 2021 08:27 Skribent: Björn Tingström
E-post: Adressen Gömd

Stort tack till våra sponsorer!


veab.jpg
Kolla in klubbens aktiviteter när det gäller:

Vill du paddla på egen hand?