Hoppa till sidans innehåll

SUP

Ta chansen att prova SUP tillsammans med Växjö Kanot Club och Heli Arvidsson.

Vill du testa något annat än kajak vid klubben för att komma ut på vattnet?

Med en så kallad SUP-bräda kan du vara ute på vattnet oavsett väder och vind. På kort tid har SUP blivit enormt populärt, antingen som träningsform eller sommaraktivitet med hela familjen. Känslan att glida fram ljudlöst på spegelblankt vatten eller att fånga en våg när det blåser 14 meter per sekund kan vara precis lika magiskt som kajak. 

SUP står för stand up paddling och är i allmänna drag en surfbräda modell större med framför allt mycket mer flytkraft än en vanlig surfbräda. Detta gör SUP-brädan mer stabil och därför går det att med relativ enkelhet stå upp och paddla.

Paddla SUP är generellt säkert eftersom det är väldigt enkelt att komma upp på brädan, jämfört med en kajak som kräver träning för att hantera om man går runt. Några misslyckade försöka att ta sig i en kajak kan snabbt bli farliga. En SUP har inte det problemet, men det är samtidigt en äventyrssport där situationer kan uppstå som är potentiellt farliga, så man bör alltid vara observant och ta det försiktigt. 

Låter det intressant? Från maj 2022 arrangerar Heli Arvidsson flera datum för komma igång med SUP vid Evedal. Från 30 maj blir det också Yoga-inspirerade SUP tillfällen. Till sensommaren planeras SUP i grupp med lite längre turer. Se kalender och observera att anmälan krävs då antalet deltagare är begränsat.

Nyheter SUP

2022-05-07
Ni har väl inte missat klubbens stora satsning på SUP?
 
2022-05-01
Upptäck ett nytt sätt att komma ut på vattnet med klubbens nyinköpta SUP brädor
 
2021-07-12
Missa inte att det nu går att låna SUP brädor som medlem i Växjö Kanot Club

Stort tack till våra sponsorer!


veab.jpg
Kolla in klubbens aktiviteter när det gäller:

Vill du paddla på egen hand?

 

Postadress:
Växjö KC - Kanot
Evedal Kanothuset
35263 Växjö

Kontakt:
Tel: 047010289
E-post: This is a mailto link