Hoppa till sidans innehåll

Utvecklingstrappan


Växjö Kanot Clubs utvecklingstrappa

I Växjö Kanot Club vill vi att du som ny medlem ska få möjlighet att utvecklas i din egen takt och därför har vi tagit fram ett unikt koncept – Växjö Kanot Clubs utvecklingstrappa. Genom att följa systemet skapar vi inte bara en säker progression utan också en betydiligt roligare sån, så ta steget in i VKCs utvecklingstrappa, sedan är möjligheterna för dig mycket omfattande. 

Utvecklingstrappan är uppdelad i följande tre block: 


NIVÅ VIT

 

VIT - Prova på tillfällen.

VKC erbjuder dig möjlighet att prova på att paddla i en riktig kajak. Vi har bland annat havskajaker, motionskajaker och tävlingskajaker.


NIVÅ GUL

 

GUL - Kurs och examination

Grundläggande teori och praktik. Efter vår tre timmar långa kurs kan du bli examinerad för gult paddelpass. Vi går även igenom säkerhet, utrustning och olika kanottyper. Siktet är inställt på att du ska vara rustad för att delta i våra medlemspaddlingar, kunna ingå kanotavtal med VKC och inspireras till att gå vidare i utvecklingstrappan till grön nivå.


GUL - Medlemspaddling

Utveckla din paddelvana och erfarenhet av att paddla i grupp. Vi rekommenderar dig som är ny medlem att vara med vid minst 2 av dessa tillfällen. Tillsammans med ledare genomför vi en kortare tur på ca 7 km.


NIVÅ GRÖN

 

GRÖN - Kanotutmaningen 

Påbörja din träning för grönt paddelpass och skaffa grundläggande kunskap för paddling i skärgården eller grunder för havspaddling


GRÖN - Kurs och examination 

Kursen och examinationen för grönt paddelpass är uppdelad i två separata men sammanhängande pass. Första dagen får du instruktion i alla moment du ska kunna för att examineras för grönt paddelpass.  Andra dagen genomförs examination genom att du på olika sätt får visa att du uppnått den gröna nivån. Genom att delta i det föregående trappsteget Kanotutmaningen har du redan påbörjat träningen för att lyckas med att bli examinerad på den här nivån.


GRÖN Medlemspaddling

Medlemspaddling är klubbens nav och består av kvällsturer, kurser och långturer. Under medlemspaddling finns ingen ansvarig ledare utan varje deltagare bestämmer över sin egen tid, och det är därför vi vill att alla som deltar ska vara självständiga paddlare och ha god kännedom om Helgasjön.

OBS. Inget krav att du måste vara en självständig paddlare och ha grönt paddelpass för att vara med på medlemspaddling, men av erfarenhet vet vi att det blir roligare när alla är på samma nivå! 


Lycka till med er paddling!
 

//Hälsningar 
Ledarna i motionsgruppen
Uppdaterad: 22 JUL 2021 08:27 Skribent: Björn Tingström
E-post: Adressen Gömd

Kolla in klubbens aktiviteter när det gäller:

Vill du paddla på egen hand?