Hoppa till sidans innehåll

Här är områdena där SM avgörs

01 OKT 2019 12:30
Nu är 2019 års SM-tävlingar avgjorda. Då passar vi på att presenterar tävlingsområdena för nästa års SM i sprint i Växjö.
  • Skapad: 01 OKT 2019 12:30

Områdena som SM kommer att avgöras i är Växjö centrum med omnejd och Campus-Teleborg. Växjö centrum behöver ingen närmare geografisk förklaring, medan Campus-Teleborg ligger cirka tre kilometer söder om centrum. Vad utmärker områdena, och varför föll valet på just dem? Patrik Karlsson, tävlingssamordnare och en av banläggarna, förklarar.
 
– Ambitionen med områdena är att erbjuda tre sprinttävlingar med varierande utmaningar i både banläggning och upplägg. Sprintstafetten ska bjuda på en intensiv stafettkänsla, där löparna ska kunna tempoväxla och verkligen behöva orientera, med ett stort rättviseperspektiv i banläggningen. Därefter arrangeras den individuella kvaltävlingen som ska sätta löparna på prov och sålla ut de bästa till söndagens finaltävling. På finalen ska vi få till en sprint som erbjuder variation och utmaning; det är Sveriges (och världens) bästa sprintorienterare som ska koras!
 
Flera områden och arenor har varit uppe för diskussion. Till slut var det alltså dessa två områden som stack ut. Kartorna är ritade och banläggning pågår för fullt – för vad är ett område utan sina banläggare?
 
– Med de här två områdena är vi övertygade om att vår ambition kommer att bli löparnas verklighet: utmanande, intensiv och rättvis orientering, säger Patrik Karlsson.
 
Bonuskuriosa: En av deltävlingarna i 2003 års upplaga av Park World Tour avgjordes faktiskt på Campus-Teleborg-området. Området har sedan dess förändrats ganska mycket, vilket vi kommer att berätta mer om senare i höst med hjälp av en före detta klart lysande stjärna – i dubbel bemärkelse. Missa inte det!
 
I och med att områdena är klara kommer avlysningen att snävas av ytterligare. Här kan du se aktuell avlysning.

Skribent: Simon Christoferson
Epost: This is a mailto link

VOK
I samarbete med föreningar i Växjö med omnejd.


KONTAKT: This is a mailto link