Hoppa till sidans innehåll

Policy


Fastställd av styrelsen den 20 april 2017.

Syftet med policyn är att skapa gemensamma värdegrudner och riktlinjer för växjö Squashklubb. Grundtankarna ska genomsyra hela vår verksamhet och bidra till att spelare, ledare och föräldrar känner sig trygga i vetskapen om att vi alla arbetar med samma riktlinjer och samma mål. Målet är att spelarna ska trivas och ha roligt tillsammans.

Förhållningssätt

Respekt

Alla i Växjö squashklubb skall uppträda föredömligt mot domare, ledare, motståndare och föräldrar samt använda ett vårdat språk både på och utanför planen. Vi respekterar och följer matchledarens/domarens beslut och vi tackar alltid motståndare och domare efter match.

 Föräldrarollen

Föräldrar har alltid en roll som föredöme. Föräldrar hejar på alla barn och ointe bara sitt eget. Tänk på att att alla spelare behöver lika mycket positivt stöd från föräldrar/publik.

Träning

Vi gör alla vårt bästa på träningar och matcher. Vi håller överenskomna tider och meddelar frånvaro i god tid.

Kost

Vi uppmanar våra aktiva att komma till träningar och matcher med bra mat i magen. Inget godis eller läsk får förekomma strax före, under eller direkt efter träning eller matcher. Vid tävlingar tävlingar både på hemmaplan och bortapaln får inget "snask" förekomma förrän träningen/tävlingsdagen är slut. Däremot är det det viktigt att under tävlingsdagar fylla på med med bra energi t. ex. frukt för att orka. Föreningen uppmanar också alla under 18 år att inte dricka energidrycker som t.ex. Monsters drinks eller Red Bull.

Sömn

Vi uppmanar barn och ungdoamr i föreningen att komma utvilade och pigga till träningar och matcher för att kunna prestera så bra som möjligt. Extra viktigt är det att vi som föräldrar ser till att barnen och och ungdoamrna får en ordentlig natts sömn då de spelar och sover borta. Som riktlinje kan nämnas att en högstadieelev behöver 10 timmars sömn för att vara tillräckligt allert ui skolan dagen efter.

Tobak och snus

vi uppmanar våra ungdomar att inte använda tobak och snus. Vuxna medlemmar som brukar tobak bör göra det åtskilt. Om vi skulle upptäcka tobaksbruk hos någon av våra ungdomar tar tränarna eller annan förälder uppdet med barnets föräldrar. Föreningens ledare och föräldrar bör ta sitt ansvar som föerbilder och inte bruka tobak inom föreningens verksamhet.

Alkohol

Vi tillåter inte att våra ungdomar dricker alkohol. Inga alkoholhaltiga drycker får förekomma bland vare sig ledare, föräldrar eller aktiva i samband med idrottsaktiviteter som träningar, träningsläger, tävlingar samt resor till och från dessa. Föreningens ledare och föräldrar bör at sitt ansvar som förebilder och inte bruka alkohol inom föreningens verksamhet.

Jämställdhet

Det övergripande målet för för klubbens jämställdhetsarbete är att kvinnor och män ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Flickor och pojkar, kvinnor och män, ges lika möjligheter att träna och spela squash när klubben är ansvarig. samma princip gäller ledning och träning. I detta ingår att alla som vill och är medlemmar i klubben sak erbjudas samma möjligheter oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska (där squash är ett realitiskt alternativ) och psykiska förutsättnignar, ska få vara med i klubben och dess aktiviteter. Klubbens tränare och ledare ska ha grundläggande kunskap och kompetens omn jämställdhet. I klubben värderas vi kvinnors och mäns,  flickors och pojkars squashspel lika och prioriterar detta på ett likvärdigt sätt.

Tolkning

Vid osäkerhet om klubbens mål i sitt jämställdhetsarbete gäller de övergripande riktlinjer som finns i Riksidrottsförbundets senaste jämställdhetspolicy.

 

 

Uppdaterad: 18 SEP 2017 10:18
Skribent: Jörgen Gustavsson
Epost: Adressen Gömd

 

 

t-vling

 

 Linnekapital

senior-ladder

  

idrottshuset-2-200x200

 

 

Kronfönster

 

 

 http://impse.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20927774)a(2176386)moshimoshi-200x200sl_c_pos_rgb_JPEG

 

 

svensk idrott

 KYLTECH

Värderingsbyrån 

lf

Postadress:
Växjö Squashklubb - Squash
c/o Idrottshuset, Box 3277
35053 Växjö

Besöksadress:
C/o Idrottshuset, Bollgatan
35240 Växjö

Kontakt:
Tel: 0470-28980
Fax: 0470-40644
E-post: This is a mailto link

Se all info