Hoppa till sidans innehåll

Om VFK


 

Växjöortens fältrittklubb 40 år - 2014

Växjöortens fätrittklubb VFK grundades 1974 som en ideell förening med ridskola med ett 10-talhästar och med tyngdpunkt på tävling och träning för privatryttare. Ridskolan bedrevs i samma lokaler som idag och som då renoverats av ideellt arbetande medlemmar. Anläggningen var för den tiden i framkant med bra stall och stort ridhus.

Under åren har ridskolan utvecklats till att idag omfatta ca 20 hästar och ca 240 ridande elever per vecka. Anläggningen är nu godkänd för drygt 50 hästar varav ca 30 är privatägda. Idag finns det två ridhus och två bra utebanor med belysning för användning året runt. Föreningen har ca 470 medlemmar med ett brett spann på ålder och kunskapsnivå – vilket är positivt för all verksamhet.

VFK som klubb driver i dag ridskolans verksamhet och anläggningens drift.Verksamhetschefen som tillsammans med sin personal står för det dagliga arbetet med hästarna, anläggningen och mötet med alla ridande elever.

 

 

 

En renoveringen av ridskolans stall genomfördes under 2009 i samarbete med fastighetsägaren Nils Posse och Växjö kommun. Ombyggnaden innebar att ridskolan fick ett eget stall och privathästarna flyttades till nybyggda attraktiva uteboxar i anslutning till privatstallet. De gamla spiltorna i stallet byggdes om till nya stora boxar och därmed står alla ridskolans hästar i stora fräscha boxar, med gott om utrymme. Dessutom revs innertaket bort och stallet blev öppnat upp i nock vilket ger ett vackert rum med frisk luft och god ventilation. Ombyggnaden gjordes för att öka säkerheten och trevnaden för alla hästar och ryttare på anläggningen.

 

Under 2014 har ridhusen (både lilla och stora) genomgått en renovering vilket inneburit nytt underlag, ny vitmålad sarg samt nytt bevattningssystem.

 

Stort tack!

VFK tackar alla som på olika sätt hjälpt till och engarerat sig i de stora ombyggnationerna – ideellt arbetande medlemmar, sponsorer, fastighetsägare, kommunens representanter m.fl.

Vi ser nu fram emot att kunna bedriva en bra och säker verksamhet i ridskolan på Bergunda i många år framåt.

Uppdaterad: 28 SEP 2021 11:29

Kontaktuppgifter

Verksamhetschef:

Kontorstelefon: 0470-69584
E-post: This is a mailto link

Swish: 123 352 72 49
BG: 177-1963Postadress:
Växjöortens Fältrittklubb - Ridsport
Bergunda Södregård
35593 Växjö

Kontakt:
Tel: +4647069584
E-post: info@vaxjoortensfalt...

Se all info