Hoppa till sidans innehåll

Personal och tränare på VFK


 

Hippologprogrammet 2011-2014 på Flyinge/Strömsholm, inriktning hästutbildning.

Diplomerad Svensk Ridlärare level II

Min främsta arbetsuppgift på VFK är att undervisa våra elever på alla nivåer i dressyr och hoppning, både i de teoretiska och praktiska delarna. Övriga uppgifter jag har är att vidareutbilda och underhålla utbildningen av våra skolhästar, ansvara för hästarnas utrustning samt övrigt som tillkommer när man arbetar med häst.

Jag har tidigare arbetat som ridlärare på Ringsjöortens Lantliga Ryttarförening samt Braås Ponny- och Ridklubb. Gjorde under hippologprogrammets sista år praktik hos Rolf-Göran Bengtsson, oförglömlig tid som jag ofta längtar tillbaka till!

Har två hästar hemma, Galadriel f. -03 e Crelido - Irco Marco som tidigare varit min ridhäst men som fått byta karriär till avelssto på äldre dagar. Andra hästen är en avkomma till henne, Galatea f. -19 e. Nintender. Hoppning är det största intresset, har tävlat upp till 1.20, men rider och tränar även dressyr då jag tycker kombinationen av de olika grenarna är rolig och viktig att ha med sig för att kunna vara en allsidig ryttare.

 

Det bästa med mitt jobb är att få följa och vara delaktig i utvecklingen framåt hos både ryttare och häst. Att guida våra ryttare till att få en aha-upplevelse tillsammans med hästen och förstå hur något ska utföras oavsett nivå gör att jag åker hem med ett leende på läpparna, även fast klockan slagit sent!

 

Mina främsta arbetsuppgifter på VFK är att undervisa våra elever samt häst- och stallskötsel. Jag jobbar mycket med klubbens ungdomssektion och deras verksamhet. Är även tävlingsledare för dressyrtävlingarna på klubben.

Gick ridledarkursen 2016. Utbildad provledare för grönt kort. 

Har tidigare arbetat som ridlärare på Theleborgs Ryttarsällskap.

Har en egen häst, Cupido F (KWPN f. -07 Lupicor-H - Iroco) som jag främst tränar dressyr med.

Det bästa med mitt jobb är att få jobba med elever och hästar, och att sen få vara med och följa deras utveckling. Jag brinner extra för ungdomsverksamheten och blir lite extra glad när man ser engagemang för att utvecklas, för hästen och sporten.

 

Mina främsta arbetsuppgifter är att undervisa våra elever, sköta om hästarna och stallet, samt rida och vidareutbilda våra ridskolehästar. Har ansvar för skötare och stallvärdar.

Jag har gått Ridledarkursen och Ridlärarutbildning på Vreta Yrkeshögskola.

Tidigare har jag bland annat jobbat på ridskola i Älmhult, Ljungby och Braås. Jag har också varit dressyrelev hos Elisabeth Östberg och även jobbat ett par år i Stockholm som stallansvarig i ett inackorderingsstall och som fritidsledare på ridskolor.

Jag har en egen häst som heter Quatermaster E (e. Quando- Quando ue. Drosselklang). Han är en valack född 2006 som jag främst tränar dressyr med.

Det bästa med mitt jobb är att få arbeta med både hästar och människor på olika nivåer. Jag tycker det är extra roligt att få vara med de yngsta eleverna och bygga grunden i deras häst och ridkunskap.

 

Mina främsta arbetsuppgifter på VFK är att undervisning, stallarbete samt ridning och vidareutbildning av våra ridskolehästar.

Jag är utbildad Svensk Ridlärare level III och har tidigare arbetat som ridlärare och stallchef på Theleborgs Ryttarsällskap i Växjö. Därefter gick jag Polishögskolan i Stockholm och fortsatte sedan att arbeta som polis i ca 2 år innan jag bestämde mig för att fortsätta vidareutbilda mig inom ridläraryrket. Jag gick Svensk Ridlärare level III utbildningen på Strömholm 17/18 då jag också genomförde det första yrkesdelprovet. Efter tiden på Strömsholm började jag att arbeta i England på Davenport Stables hos den svenska hoppryttaren Angelie Von Essen. Mina främsta arbetsuppgifter där var ridning och vidareutbildning av båda äldre och yngre hästar samt diverse stallarbete. Jag agerade även hästskötare på nationella och internationella tävlingar.

Jag har för närvarande ingen egen häst men rider dagligen 2-3 hästar hos Helen och Thomas Sandström som är uppfödare strax söder om Växjö. Jag har tidigare tävlat tom 130 i hoppning och MSV B dressyr.

Det bästa med mitt jobb är att få arbeta med både människor och djur i en härlig miljö. Det är fantastiskt roligt att få följa och vara delaktig i både de två- och fyrbentas utveckling.

Anna Arvidsson, bild kommer inom kort.

Hippolog och diplomerad svensk ridlärare nivå 3, yrkeslärare häst/ridning.

Gick hippologutbildningen 1999-2001 på Flyinge och Strömsholm. Har därefter jobbat på ridskolor både som ridlärare och ridskolechef i Köping, Karlstad, Älmhult och Ljungby. Jag har även jobbat några läsår som häst- och ridlärare på Ingelstadgymnasiet. Har senaste åren jobbat som djurvårdare på utökad nivå hos Distriktsveterinärerna. Tog examen som yrkeslärare i häst, ridning/körning och djur hösten- 20. Just nu läser jag ämneslärarprogrammet, inriktning svenska, på Linnéuniversitetet och kommer här på VFK vikariera, ett par kvällar i veckan, för Johanna under hennes föräldraledighet.

Jag har några egna hästar hemma, men ingen som jag själv tränar eller tävlar med just nu. Jag har två halvblod (Binnie, -09, e: Belamour och Delicato, -11, e: Cuper) som jag fött upp själv varav den ena går i aveln. Mitt andra halvblod tävlas av fodervärd i dressyr, hoppning och fälttävlan. Vi har även ett par ponnyer hemma som min dotter rider. Med mina tidigare hästar har jag tävlat upp till Msv B dressyr och 1,20 m hoppning.

Det bästa med att jobba som ridlärare är att se eleverna utvecklas, både som hästmänniskor och ryttare. Att få se hästar och ryttare utvecklas och trivas ihop gör det värt alla sena och kalla kvällar i ridhuset. Det är utvecklande att få dela med sig av sin kunskap till fler som älskar hästar!

 

Fredrik Svensson - Stall

Min främsta arbetsuppgift på VFK är att ha ansvar över förmiddagsdriften i stallet. Det avser den dagliga rutinen med utsläpp, mockning, spåna boxar mm. Andra ansvarsuppgifter är lunchfodring, expedition av privatspån, röjning av gräs runt utebanor och runt hagar. Har också ansvar för städ av toaletter, café och klubbstuga.

Jag har ingen hästrelaterad utbildning, men när jag fick möjlighet på VFK tog jag några privatlektioner på hästryggen. I jobbet har jag över tid fått lära mig grundläggande hantering av hästar. Är uppväxt i lantbruksmiljö, och med bl a den bakgrunden var det min kärlek till djur som jag på senare år hamnade på VFK.

 Det bästa med mitt jobb är att få jobba fritt i skog och mark, att få hugga i och arbeta med kroppen i en levande natur i symbios med hästarna. Brinner för den goda kontakten med både hästar och hästägare, inte minst viktigt i arbetssynpunkt, men också lärorikt.

Tränare:

Jill Brandt, dressyrträning, onsdagar (jämn vecka)

Jessica Engel Cremen, hoppspecial (jämn vecka)

Uppdaterad: 24 AUG 2018 17:07

Kontaktuppgifter

Verksamhetschef:

Kontorstelefon: 0470-69584
E-post: This is a mailto link

Swish: 123 352 72 49
BG: 177-1963Postadress:
Växjöortens Fältrittklubb - Ridsport
Bergunda Södregård
35593 Växjö

Kontakt:
Tel: +4647069584
E-post: info@vaxjoortensfalt...

Se all info