Hoppa till sidans innehåll

Personal och tränare på VFK


Arbetsuppgifter på VFK:
Verksamhetschef vilket innebär allt från personalansvar, hästrekrytering, schemaläggning samt samordna föreningens olika delar såsom ridskolan, tävling och träningsverksamhet och uppstallning för privathästar.

Utbildad hippolog och har en SRL III ridlärarexamen. Är även utbildad c-tränare i hoppning samt har kompletterat med universitetsstudier i företagsekonomi och språk samt media och kommunikations vetenskap.

Verksamhetschef Jönköpings Fältrittklubb 1999-2001 och därefter verksamhetschef Växjö Ridklubb 2001-2007. 2007-2009 arbetade jag som stallchef på Polisrytteriet i Göteborg. 2009 startade jag egen verksamhet med hästutbildning vilket senare också utvecklades till en mindre ponnyridskola. Jag jobbar också på ett försäkringsbolag med djurförsäkringar.

Har varit en del genom åren. Just nu ett 8-årigt sto som är utbildad upp till 130 hoppning, en 3-åring som ska ridas in. En 1-åring som är på tillväxt samt ett sto som just nu är i avel. Alla är hemma producerade så kommer egentligen från mitt fina sto Saigon som jag tävlat upp till 145 hoppning. I familjen har vi också en shetlandsponny och någon B-ponny.

Vad jag gillar med mitt jobb: Jag gillar utveckling och processerna runt omkring det oavsett om det gäller ett ponnybarns utveckling till att knappt våga klappa ponnyn till att pröva sin första galopp, eller tävlingsekipaget som håller på att lära känna varandra till att ta medalj på mästerskap eller utvecklingen på unghästen från ledtam till tävlingshäst. Som verksamhetschef är det själva utvecklingen av verksamheten som är drivkraften att kunna utveckla ridsporten i stort i Växjö kommun.

 

Min främsta arbetsuppgift på VFK är att undervisa våra elever på alla nivåer i både teori och praktik, medverkar i vidareutbildningen av våra skolhästar och är ansvarig för ridskolecupen samt skötarsystemet. Är också delaktig i våra Pay and Jump´s på söndagar.

Gick hippologprogrammet 2011-2014 på Flyinge/Strömsholm med inriktning hästutbildning och är Svensk Ridlärare level II.

Har tidigare arbetat som ridlärare på Ringsjöortens Lantliga Ryttarförening samt Braås Ponny- och Ridklubb. Gjorde under hippologprogrammet praktik hos Rolf-Göran Bengtsson.

Jag har två egna hästar, Galadriel (SWB f. -03 Crelido-Irco Marco) och Lootah ox (f.-08 Milagro-Falsyfikat) som jag tränar och tävlar hoppning med.

Det bästa med mitt jobb är att få följa och vara med på utvecklingsresan hos både ryttare och häst. Att se en ryttare som får en aha-upplevelse och äntligen förstår hur något ska utföras gör att jag ofta åker hem med ett leende på läpparna även fast klockan slagit sent.

 


Hippologutbildad med level III ridlärararexamen. Tina har 

massor av erfarenhet och har tidigare arbetat såväl på Theleborgs 
ryttarsällskap som Lammhultsridklubb. Tina är en mycket duktig ryttare 
som tävlat mycket i såväl hoppning som dressyr. 

 

 

 

Föräldraledig från sommar 2018

 

Hästar och ridsport har alltid varit mitt största intresse. Från det att jag var drygt fyra år gammal har jag ridit på ridskola och varit kring hästarna så fort det funnits ledig tid över. När jag blev lite äldre lånade vi foderponny och vid 12-års ålder fick jag min första egna häst. Jag har tävlat i både hoppning och dressyr, idag satsar jag främst på banhoppning med min storhäst som är 13 år gammal. Jag har studerat hippologi-gymnasiet på Flyinge och därefter jobbade jag med hästar hos professionell tävlingsryttare under två år innan jag började min nuvarande utbildning på Linnéuniversitetet, Coaching & Sportmanagement-programmet. Under somrarna som jag studerat här i Växjö har jag haft ansvar för ridläger hemma i Skåne för familjen Linder-Velander som driver Sugar cup. Att få jobba med hästar är verkligen drömjobbet för en inbiten hästtjej som mig. Det är oerhört roligt att jobba med djur och det är sällan att den ena dagen är den andra sig lik. Jag ser framemot att vara en del av VFK för att tillsammans lära oss mer om hästar och sporten! 

 

Stall - Fredrik+ Waseem

 

Tränare:

Catharina Almroth, dressyrträning, torsdagar (ojämna veckor)

Jens Wickström onsdagar (jämn vecka)

Pernilla Berglund, hoppspecial (jämn vecka)

Uppdaterad: 24 AUG 2018 17:07 Skribent: Ida Nilsson

Verksamhetschef:
Pernilla Berglund
Kontorstelefon: 0470-69584
Mail: This is a mailto link
Swish: 123 352 72 49

Postadress:
Växjöortens Fältrittklubb - Ridsport
Bergunda Södregård
35593 Växjö

Kontakt:
Tel: 047069584
E-post: This is a mailto link

Se all info