Hoppa till sidans innehåll

Skurup Sparbanks loopen samt Ängbys internationella

05 NOV 2016 20:45
Efter det härliga höstlovet var det dags för ängbys årliga internationella tävling Ängbys internationella samt lite mer centralt Skurups tävling sparbanks loopen. Våxtorp hade spelare ute och fick även med sig lite resultat.
  • Uppdaterad: 10 NOV 2017 13:55

Den årliga ängby tävlingen Ängbys internationella har under många år varit en av Stockholms största tävling. Även i år har man lyckats få det till en av de största svenska tävlingar trots ett lite färre deltagarfält än vanligt. Våxtorp reste upp till Stockholm med tre spelare, Ida Andersson samt systrarna Mathilda och Lovisa Löwgren. 

Fredagen den fjärde november inledde tävlingen för Våxtorps del, Ida Andersson skulle spela damsingel elit samt Lovisa Löwgren i flickor 11. Ida fick kanske en av de tuffaste poolerna i form av landslagsspelaren Jennifer Jonsson, Junos Huda Mustafa samt Spårvägens Helena Zetterström. Inte mycket att orda om utan att Ida fick spela tuffa matcher som är bra för utvecklingen. Jennifer vann sedan klassen utan större bekymmer. 

Lovisa Löwgren ställde upp i flickor 11 där hon slutade tvåa i sin pool. Detta ledde till att man gick vidare till en ny finalpool där ettorna och tvåorna från respektive pool bildade finalpoolen. Lovisa slutade till sist på en tredjeplats i den tuffa konkeransen, stort grattis Lovisa till strålande spel. 

På lördagen var det dags för Ida att spela DJ20 där man lottades mot seedade Hanna Kjellsson, efter en liten skada från fredagen kunde inte fullfölja sitt spel men genomförde matchen men valde att stryka sig från eftermiddagens pass,. Ida får nu bege sig hem till Våxtorp och vila handen för vidare spel en annan helg. 

Mathilda Löwgren ställde upp i klassen DJ17, efter poolspel gick hon vidare men åkte tyvärr ut mot Moa Arvidsson i slutspelet. Lovisa ställde upp i Flickor 13 men här blev motståndet tufft och hon åkte tyvärr ut i första slutspelsomgången. 

Söndagen som avslutar spelet för spelarna i Ängbys internationella fick äran att ha systrarna Löwgren som deltagare. Lovisa i flickor 12 och Mathilda i flickor 15. Efter strålande spel fick bägge systrarna vidare till slutspel där Mathildas seger mot Moa Arvidsson är värd att nämna. Lovisa slutade på en delad tredjeplats efter en tuff förlust i semifinalen. Mathilda åkte i första slutspelsomgången i flickor 15. 

I en annan del av landet nämligen Skurup åkte Malcolm From och Rebecca Andersson till den lilla byn för tävla. Bägge två ställde upp i herrsingel 3 eftersom damsingeln blivit inställd pga inga deltagare anmält sig. Efter spel i poolerna slutade bägge två på andra plats. Malcolm var endast ett set ifrån att vinna sin pool då han förlorat med 7-11 i skilje mot Fredrik Nilsson Malmö. I kvartsfinalen blev det sambomöte dessvärre där paret ställdes mot varandra, första gången efter mer än två år tillsammans. Denna gång visade Malcolm det längsta strått och kunde vinna med tre raka sätt, kanske var det den bästa matchen som spelats i den hallen under hela tävlingshelgen, första bollen tog nog minst två minuter att spela. Malcolm fick därmed avancera till semifinal där Patrik Samuelsson från Kättismåla väntade. En vänsterhänt spelare med långnabb och ruskig forehand, som tur var missade han en del antiskär och Malcolm kunde göra en stabil insats och ta matchen med 3-1. I finalen väntade Fredrik Nilsson från Malmö, på förmiddagen hade Malcolm förlorat med 11-7 i skilje och ville självklart ha revansch. Efter en lång kunde Malcolm segra med 12-10 i skilje och inkassera första klass 3 segern för säsongen. 

Stort grattis till alla fina resultat denna helg! Nu fortsätter vi på i samma anda så blir det en bra säsong fram till jul. Nästa helg är det dags för DM i Halmstad och deltagarfältet är ett skämt, nästan ett KM då det fattas många klubbar i anmälan men vi får se hur det blir. 

Vid tangentbordet

Malcolm

Skribent: Rebecca Andersson
Epost: Adressen Gömd

Träningstider grupp B (ungdom):

Måndagar: 17:45-19:00

Torsdagar: 17:30-19:00

Träningstider grupp A (senior):

Måndagar: 19:00-21:00

Torsdagar: 19:00-21:00

Fredagar (frivilligt): 18:00-20:00


Postadress:
Våxtorps BOIS - Bordtennis
Jan Erik Eriksson, N Musikvägen 9
31275 Våxtorp

Kontakt:
Tel: 0705857836
E-post: jan-erik-eriksson@su...

Se all info