Hoppa till sidans innehåll

Vellinge Brottarklubb - Brottning

lkommen till Vellinge Brottarklubb - För Brottning & BJJ i Vellinge

 

Vellinge Brottarklubb startades av eldsjälar och föräldrar i Vellinge som ville starta ett alternativ till övrig idrottsverkasmhet, präglat av värderingar som på sikt gynnade både barn och ungdomsverksamhet inom både den egna klubben/föreningen men också gynnade brottarsverige.

För aktuella nyheter och uppdaterad information om vår verksamhet så hänvisar vi främst till vår officiella hemsida Vellinge Brottarklubb - För Brottning & BJJ i Vellinge 

Du kan redan nu ansöka om medlemskap hos oss. Ansök om medlemskap i Vellninge Brottarklubb

Vellinge Brottarklubb – Vellinge BK

Vårt huvudsyfte är att först och främst bedriva barn och ungdomsverksamhet i Vellinge Kommun men det upptagsområde detta ger oss. Vellinge Kommun omfattas främst av orterna Vellinge, Höllviken, Skanör och Falsterbo. Vår verksamhet ska präglas av öppenhet och vi välkomnar kommunikation mellan alla. Det ska vara högt i tak, ingen ska vara mer värd än någon annan och ingen individ ska vara större än föreningen. Vi vill minska omsättningen av brottare, föräldrar och ledare, ett problem som är påtagligt i de flesta idrotter i Sverige. Dessutom så vill vi ge fler människor, barn och vuxna, en möjlighet att få inblick i brottningens fantastiska värld. Bidra med information om idrotten, vad den ger: Självkänsla, styrka, gemenskap med mera.

Vi siktar på att bygga vår Vellinge Brottarklubb med både erfarenhet och naivitet. Det låter kanske lite konstigt men faktum är att vi behöver människor som kan lära ut brottningens teknik, pedagogik. Vi behöver också människor som inte kan brottning alls som kan gå in med nya infallsvinklar som inte är präglat av gamla kunskap och metoder. Blanda gammalt och nytt för att förnya brottning som idrott i Sverige.


Brottning Vellinge med Vellinge Brottarklubb

Vellinge Brottarklubb, eller Vellinge Undertakers som vi internt kallas, är en brottarklubb i Vellinge som främst bedriver träning genom brottning i Vellinge och dess upptagningsområde: Höllviken, Skanör och Falstersbo. Anledningen till föreningen var att vi ville vara ett komplement till brottning i Vellinge och andra idrotter i Vellinge kommun. Exempelvis så tar den mindre än femton minuter att köra från Höllviken till vår brottning i Vellinge. Att brottas hos oss i Vellinge brottarklubb innebär olika för olika brottare. En del vill motionsbrottas, en del vill utveckla sin brottning för att lyckas på allt ifrån nybörjartävlingar till licenstävlingar. Oavsett avsikt och mål så ska alla brottare i Vellinge, Höllviken och Skanör/Falsterbo känna sig välkomna.

VBKs brottning i Vellinge ska arbeta aktivt mot utanförskap, vi vill skapa en miljö där alla har samma förutsättningar, alla ska känna sig välkomna. Vi siktar alltid på att skapa gemenskap i våra grupper men också gemenskap och sammanhållning mellan de föräldrar som engagerar sig i sina barn och ungdomars brottning. Vår förening ska arbeta med medbestämmande, det vill säga, Alla ska få sin röst hörd. Vår styrelse eller rollerna vi i föreningen har är inte skrivna i sten. Bäste och mest motiverade man/kvinna på rätt plats är vårt recept för att bygga en kvalitativ brottarklubb i kommunen, Vellinge Brottarklubb!

Vi uppmanar alla barn, ungdomar och föräldrar att prova brottning. Man kan ha brottningen till både sin primära sport men också som kompletterande träning till annan idrott. Vår brottning bygger styrka, smidighet och moral.

En vanlig fråga är, -Hur skiljer brottningen sig mellan killar och tjejer?

I Sverige så tränar och tävlar pojkar, killar, män i Grekisk Romersk brottning och flickor, tjejer, kvinnor tränar och tävlar i fristil. Det enklaste sättet att förklara är att man i fribrottning får dra i och ta brottargrepp i benen vilket man inte får göra i den Grekisk Romerska brottningen.

På Vellinge Brottarklubbs brottningsträning så är vi alltid intresserade av att samarbeta med andra föreningar för att bredda våra barn och ungdomars förutsättningar till ett aktivt liv. Vi vill hjälpa människor att växa som individer, bli starkare, med högre självkänsla och självförtroende i hela sitt liv, inte bara inom brottningen.
Postadress:
Vellinge Brottarklubb - Brottning
Industrigatan 1
23532 Vellinge

Kontakt:
Tel: 0767039173
E-post: This is a mailto link

Se all info