Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Idag 29 oktober beslutade Folkhälsomyndigheten om regionala allmänna råd i Stockholms län, Västra Götaland och Östergötland, fram till den 19 november. Ett av de tre råden som införs gäller att avstå från idrottsträningar och -tävlingar.
 
Den 27 oktober beslutade Folkshälsomyndigheten om regionala allmänna råd även i Region Skåne. I nuläget gäller dessa fram till den 17 november.
 
 
2020 års Riksfinal i Lilla Fyrstads kunde äntligen avgöras. Efter månader av covidstängda tävlingsarenor bjöds det upp till Riksfinal i Kolbäck, Riksfinalen arrangerades av Västmanlands Brottningsförbund och Mölntorps IK.
 
Med anledning av Region Uppsalas skärpta restriktioner för att minska smittspridningen i Uppsala län, har vi uppdaterat våra riktlinjer för träning och tävling.
 
Imorgon (torsdag) kl 17:00 kommer SBF presentera en ny satsning tillsammans med förbundets huvudsponsor Puts & Tegel samt en ny samarbetspartner i form av Korpberget behandlingscenter.
 
Tävlingsrådet har beslutat att flytta fram datumet för tillämpandet av de nya reglerna för trikåer som ska används på våra nationella tävlingar.
 
Från och med den 15 oktober kan föreningar ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av Coronapandemin. Stödet gäller det andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020.
 
Den utsedda arrangören, BK Falkenberg, har meddelat att de inte har möjlighet att arrangera mästerskapen p.g.a. rådande pandemi.
 
SBF:s nya riktlinjer gällande antidoping innebär att alla inom vår elitorganisation ska genomföra e-utbildningen "Ren Vinnare".
 
Igår kväll kom beskedet från UWW att man kommer arrangera VM i Brottning 12-20 december i Serbien. Dock meddelande även internationella förbundet att man inte kommer arrangera Junior-VM som också fanns med i ursprungsplanen.
 
I helgen avgjordes de båda B-grupperna i Fyrstads grundomgång. Som segrare, och därmed kvalificerade till A-Fyrstads 2021 stod Varbergs BoIS och BK Ore.
 
Bröderna Martin och Jimmy Lidberg kommer i dagarna ut med boken Brottarbröder: en fight för livet. En bok om sin uppväxt. Om de allvarliga konsekvenserna missbruk medför i en familj. Om brottningen som en trygghet och räddning.
 
Vi är igång mer utbildningar igen! Datum är satta för ett Digitalt Brottningsforum och våra tränarutbildningar Brottning Grund och Brottning Fortsättning.
 
När du köper en Sverigelott av din förening under oktober månad så går som vanligt den ordinarie behållningen till föreningen, men det går också ett extra överskott till Bröstcancerförbundet.
 

Postadress:
Vellinge Brottarklubb - Brottning
Industrigatan 1
23532 Vellinge

Kontakt:
Tel: 0767039173
E-post: info@vellingebk.se

Se all info