Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Regeringen gav den 1 april 2021 besked om ytterligare stöd (totalt 1,35 miljarder kronor) till idrottsrörelsen till följd av pandemin. Beskedet innebär att föreningar och förbund snart kan söka kompensationsstöd för januari-april 2021.
 
Folkhälsomyndigheten föreslår regeringen att hålla fast vid gällande begränsningar till den 3 maj. För idrotten innebär det fortsatt stopp för tävlingar och matcher. Yrkesmässig idrott kan tävla och spela matcher – men utan publik.
 
Vi vill flagga upp för vår digitala och livesända föreläsningsvecka som vi håller vecka 15. Måndag-torsdag kan ni se tre av föreläsningarna live på vår Facebook-sida och en föreläsning via Teams.
 
Över en halv miljon färre idrottsaktiviteter och sex miljoner färre deltagartillfällen registrerades under 2020 i hela landet. I Småland minskade aktiviteterna för barn och unga med 13 procent jämfört med 2019.
 
Smålands Fotbollförbund genomför under senvintern digitala uppstartsträffar. I onsdags (10/3) medverkade 33 ledare från föreningar från sydöstra Småland. RF-SISU Småland var med.
 
Med start den 8 mars genomför RF och SISU och samtliga distrikt en temavecka med fokus på jämställdhet. Årets tema är kvinnors rätt och röst i idrotten – framför allt kopplat till jämställdhet i styrelser och beslutande och rådgivande organ.
 
Idag (26/2) genomfördes den sedan förra året uppskjutna Jönköpingsgalan. Självklart i digital form. För arrangerandet av Riksidrottsmötet 2019 vann RF-SISU Småland första pris i kategorin ”Årets event- och mötespris”.
 
Folkhälsomyndigheten har fattat beslut (24/2) att idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Beslutet grundas på det rådande allvarliga smittläget.
 
Under måndagskvällen (22/2) genomförde RF-SISU Småland tre informationsträffar kring hur idrott kan bedrivas. Här kan du ta del av träffarna i efterhand.
 
RF-SISU Småland bjuder in till Informations- och dialogmöte med förtroendevalda och tjänstepersoner i Smålands SDF den 22 mars.
 
Årets komet 2020 har utsetts, i ett samarbete mellan RF-SISU Småland och Swedbank, och går till Växjökanotisten Signe Claesson.
 
Sparbanksstiftelsen Alfa fördelar, i samverkan med RF-SISU Småland, stöd till föreningar i Jönköpings län inom tre olika områden: anläggning, unga ledare och material som möjliggör utvecklingsresan ”Ny syn på träning och tävling.
 
Under pandemin har många föreningar fått tänka nytt och hitta nya lösningar. I Västerviks IF - basket ansökte man om stöd från RF-SISU Småland för en portabel streetbasketplan.
 

Hur kan man idrotta nu?

(2021-02-12 07:16)
Idrotten fortsätter att påverkas av pandemin. RF-SISU Småland, i samverkan med flera SDF, bjuder in Smålands idrottsföreningar till informationsträffar den 22 februari.
 
Nu kan du nominera kandidater till Länsförsäkringars juniorstipendier, senast 15 mars vill vi ha din nominering.
 
12

Postadress:
Vetlanda Frisbeegolf - Frisbee
Daniel Waldmann, Ladugårdsvägen 6
57439 Vetlanda

Kontakt:
Tel: 0708218845
E-post: ldwaldmann@gmail.com

Se all info