Hoppa till sidans innehåll

Styrelsen har ordet


Styrelsen har ordet

Då kan vi snart lägga ett intensivt och fantastiskt roligt år bakom oss! Med några nya tillgångar i styrelsen samt ny ordförande så visste vi att vi hade ett tufft 2018 framför oss med Ponny SM, 70-års jubileum, vanliga verksamheten samt planer inför framtiden när det gäller upprustning av anläggningen.

Vi har ett fantastiskt starkt och engagerat gäng i vår styrelse och ungdomssektion, hos vår personal och i våra kommittéer/sektioner. Det är en otrolig känsla att vara mitt i hetluften och märka att alla tar sina uppgifter på största allvar och med ett fantastiskt engagemang! 

Ponny SM

Vi kan se tillbaka på ett mycket lyckat Ponny SM!!! 

Vår anläggning och de funktionärer vi har gör att vi fått högsta betyg från besökarna och överdomare. Det blev ju lite onödigt spännande ett tag innan SM när vi insåg att framhoppningsbanan behövde nytt material, och med många ideella insatser och ett fantastiskt bidrag från Wernersiftelsen så fick vi ordning på den! Nu kan vi stoltsera med en modern fiberbana och kanske Sveriges finaste gräsbana!

Vi får se när vi vågar oss på att ansöka om ett Ponny SM igen! Vill ni medlemmar o ryttare det, och är beredda på att ställa upp och hjälpa till så kan det kanske bli aktuellt igen framöver  ; )

Övriga tävlingar har rullat på under året både utomhus och inomhus. Störst efter Ponny SM var majtävlingen. Dessutom hade vi clinic med Rose Mathisen under hösten där några av våra tävlingsryttare var med och red. 

Duktiga ryttare

Vi kan stoltsera med otroligt duktiga ryttare, ingen nämnd ingen glömd! Men extra roligt att det går bra i alla discipliner hopp, dressyr och körning både för ponny och häst! 

Jubileum

I september firade vi vårt 70-årsjubileum med öppet hus och shower på anläggningen och en jubileumsfest på hotellet. Tror vi alla medlemmar känner stolthet att få tillhöra vår fina förening! Bilder från detta ser ni här på hemsidan under fliken ”70-års jubileum”

Ridskolan

Under året har vi haft full fart på vår ridskola, med nya spännande erbjudande. Vad sägs om tex familjeridning, +60 ridning, hyra ridskolehäst? Kul att ha en ridskola som hela tiden tänker nytt och är beredda att prova på nya ideér! 

Årets grovfoderbrist har drabbat även oss med grovfoderkostnader som har ökat med ca 150 000kr. Vi tackar Vetlanda kultur och fritidsnämnd för det extra föreningsbidraget på 22 000kr!! Kakförsäljning och andra aktiviteter framöver hjälper till att dra in pengar till de ökade foderkostnaderna.

US 

Ungdomssektionen satsar för fullt 2019, med många olika och nya aktiviteter. Vill du som är 25 år eller yngre vara med så är det bara att kontakta us. Det kommer bli full fart på us och i stallet hela året!

Anläggningen

Som ni kanske vet så jobbar vi i styrelsen långsiktigt för att på sikt kunna modernisera våra stallar och ridhus. Vi har sökt bidrag via Leader Linne (EU-pengar) till att ta fram en förstudie för detta. Besiktning av hela anläggningen gjordes nu i höst. Under hösten har vi väntat på ett besked från Jordbruksverket angående pengarna vi sökt via Leader Linn,e och 21/12 kom julklappen- Vi har fått bidraget godkänt och nu ska en firma ta fram  olika förslag på om- och nybyggnationer. När vi har ett färdigt förslag så kommer finansieringsfrågan- den blir spännande ; )

Här kan du som medlem vara med och påverka, vi ska sätta ihop en arbetsgrupp som ska jobba med det här projektet och vill du vara med så kontakta ordförande. Första mötet blir på söndag 6/1 kl 15:00 på värmeläktaren.

Hur Kul-projektet

HUR KUL- är ett utvecklingsprojekt för några ridklubbar i Jönköpings län som genom clinics, utbildningar och samverkan ska generera hållbara ridverksamheter med friska och sunda ryttare och hästar som följd. Projektet drivs med stöd av Länsförsäkringar Jönköping och Agria Djurförsäkring. Tillsammans skapar vi hållbara ryttare och hästar samt utvecklar kvinnliga ledare!

De medverkande klubbarna bestämmer vad man vill ha för aktiviteter och den 12/11hade vi vår första träff på Vissmålen i Jönköping med sjukgymnast Johanna Wahlund som har nära samarbete med Peder Fredricson, samt Victoria Almgren under temat” Hållbara hästar och hållbara ryttare som presterar på topp”. 

Nästa träff är den 19/1 på Jfrk med Jens Fredricson. Våra klubbar har förtur till alla träffarna så håll utkik på fb och hemsida!

Vår förening blir till vad vi medlemmar gör den till! Därför är det viktigt att alla ni som vill att vi ska fortsätta ha en aktiv förening, hjälper till på våra aktiviteter och gärna går med i en sektion!! Det går bra att höra av sig till vem ni vill i styrelsen eller på ridskolan så lotsar vi er vidare! Alla är välkomna till oss!!

Styrelsen

 

Uppdaterad: 31 DEC 2018 09:35 Skribent: Matilda Aronsson
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Vetlandaortens RF - Ridsport
Upplandavägen 19
57433 Vetlanda

Kontakt:
Tel: 038312900, 038317910
Fax: 038318566
E-post: This is a mailto link