Hoppa till sidans innehåll

Styrelsen har ordet


Styrelsen har ordet

Föreningens verksamhet under 2019 präglades av dyra foderpriser framför allt första halvan av året och svårt att få ideella krafter att ta hand om anläggningen, vilket gjorde att det blir dyra kostnader för det som var nödvändigt att göra. En av vår anställd blev sjukskriven, det blev också en stor kostnad för att ersätta honom.

 Vi kan stoltsera med otroligt duktiga ryttare! Det är roligt att det går bra i alla discipliner hopp, dressyr och körning både för ponny och häst, även om det går en extra stjärna till ponnylagen som har hamnat högt på pallen i lagtävlingarna i både hoppning och dressyr.

Ett stort tack till alla för en mycket fin genomförd tävlingssäsong! 

 Uthyrningen av anläggningen fortsätter i ungefär samma omfattning som tidigare år. Nytt för i år har varit Ridskole-DM i hoppning på anläggningen som Smålands Ridsportförbund anordnade.

 Ridskolan fortsätter att satsa på delfodervärdar till sina hästar. Antalet uppsittningar per häst har ökat. 2018 års grovfoderskörd ställde till det för oss ekonomiskt, då grovfoderkostnaderna skenade i höjden även under våren 2019. Ridskolans hästar har hållit sig friska överlag. Några hästar har hyrts in för att klara elevantalet. Vid årsskiftet 2019/2020 hyrde vi 12 st och ägde 10 hästar/ponnyer. Det har varit många aktiviteter på ridskolan, Tävlingsprojekt ht-19, PoJ och PoR nästan  varje månad.

Susanne avslutade sitt konsultuppdrag hos oss helt vid jul 2019 efter att avsagt sig verksamhetschefsrollen i slutet av vt-19. Karin tog över som ridskolechef.

 Att klara hösten utan verksamhetschef var kännbart för styrelsen. Styrelsen beslöt att söka efter en verksamhetschef utanför vår organisation, annons gick ut i slutet av 2019. Dock beslutade styrelsen i april att rekryteringen skjuts på framtiden pga. det osäkra ekonomiska läget.

 Under 2019 har underhållet av anläggningen hållits till ett minimum av ekonomiska skäl.

 Ungdomssektionen har som vanligt varit aktiv med många aktiviteter under året. De har bland annat haft övernattningar, Stallhäng med uteritt, PoJ, de har hjälp till med ridläger och köpt en häst. US äger nu två hästar Luie och Minella.

 VRF är med i projektet-HUR KUL som är ett utvecklingsprojekt för några ridklubbar i Jönköpings län som genom clinics, utbildningar och samverkan ska generera hållbara ridverksamheter med friska och sunda ryttare och hästar som följd. Projektet drivs med stöd av Länsförsäkringar Jönköping och Agria Djurförsäkring. Tillsammans skapar vi hållbara ryttare och hästar samt utvecklar kvinnliga ledare! Det har varit flera trevliga och lärorika clinics under året.

 Föreningen har sökt och blivit beviljade EU-pengar till en förstudie gällande anläggningen. Projektet avslutades med en träff i slutet av året, där representanter från kommunen och Werner stiftelsen deltog. Visionen med ett nytt stall, nytt ridhus och en ridslinga  kvarstår men får vila lite under 2020.

 Styrelsen

 

Uppdaterad: 31 DEC 2018 09:35 Skribent: Matilda Aronsson
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Vetlandaortens RF - Ridsport
Upplandavägen 19
57433 Vetlanda

Kontakt:
Tel: 038312900, 038317910
Fax: 038318566
E-post: This is a mailto link