Hoppa till sidans innehåll

Historik


Vi är en förening lokaliserad på landet i närheten av Vretstorp, ca 4 mil utanför Örebro. Verksamheten startades upp av några eldstjälar i slutet av 1980-talet och började som en sektion till Hallsbergs ridklubb. 1993 bildades den egna klubben Viby rid- och körsällskap.

 

Viby Rid och Körsällskap har alltid haft som måtto att alla får vara med! Ung som gammal och oavsett vilket hästmaterial du har tillgång till. Du behöver inte ha den finaste hästen, de dyraste grejerna eller satsa på att tävla. Alla är välkomna vilket har gjort att det råder en fantastisk stämning i klubben. Trots att alla är otroligt olika och sysslar med olika delar av hästsporten så har vi alltid kul tillsammans med stor uppslutning till alla aktiviteter och framför allt glädje. Att det måttot råder har Barbro Sundell en stor del av. Hon finns tyvärr inte längre med oss men hennes anda hoppas vi kommer att leva kvar för alltid.

 

VRKS är en klubb som satsat på bredden och på tävlingssidan ekipage som förutom i de "vanliga" grenarna hoppning och dressyr också håller på med körning och distans. Vi försöker också att ordna minst en riktig tävling om året samt träningstävlingar och klubbtävlingar. Klubben har de senaste åren satsat på att vara med på lagtävlingar i lägre divisioner för att främja gemenskapen där även de som inte tävlar ryckts med som hejarklack. Däremellan ordnas lämpliga aktiviteter för alla, som exempel familjedag, medlemsfest, julklappshoppning eller bara olika turer som den gången vi red och körde våra hästar i två timmar till McDonalds drive In, köpte mat, och vände hemmåt igen.

 

Välkommen till VRKS!

 

Här kan du läsa mer om vår anläggning.

Uppdaterad: 14 JAN 2017 09:20

 Stort tack till
2019's tävlingssponsorer:


 

 

 

 VRKS utbildar i
samarbete med:

sisu

EU 2

 

 

 

Postadress:
Viby Rid och KS - Ridsport
Maria Fröjd, Bäcken 826
69495 Vretstorp

Kontakt:
Tel: 0705958466
E-post: This is a mailto link

Se all info