Hoppa till sidans innehåll

Viggbyholms Ridskola


Välkommen till Viggbyholms Ridskola

 

Välkommen som elev till oss på Viggbyholms Ridskola och som medlem i Viggbyholms Ridklubb! Hoppas att du ska trivas här hos oss!

 

På vår ridskola har vi som mål att du en gång i framtiden själv ska kunna ha din alldeles egna häst! Därför vill vi förbereda dig för allt vad det kan innebära. Att hålla på med hästar och ridning är mycket mer än att bara rida! Ridning är så mycket mer än bara en sport, hästar är levande varelser och kräver omvårdnad både före och efter din lektion. För att kunna rida och hantera hästen på ett säkert sätt måste du lära dig mer än att bara rida.

Hos oss får du lära dig att ta ansvar för en annan individ redan från början. För att få en bra grund börjar vi med att vi i våra nybörjargrupper lägger in teoripass i utbildningen. Detta är viktigt anser vi för säkerheten, att barnen/eleverna ska lära sig både hästens språk och alla termer runtomkring. 

För att kunna hålla en hög säkerhet i stallet och på ridlektionerna är det en förutsättning att barnen förstår hästen och ridlärarens instruktioner.

 

Information och regler för gruppridning

 • En bestämd dag och tid i veckan är reserverad för eleven. Det är ridning alla dagar varje vecka förutom under sommarlov och jullov då hästarna får en välfötjänt vila. 
   
 • Lektionstiden är den tid eleven disponerar hästen, vilket inkluderar upp-och avsittning. 
   
 • Kom i god tid för din ridlektion. Räkna med 20 minuter både före och efter din ridlektion. Hästen skall borstas, sadlas och tränsas noggrant innan din ridlektion. Fråga din ridlärare om du är minsta osäker på hästens utrustning. Borsta, kratsa och klappa om din häst efter avslutad ridlektion. Som ryttare har du även ansvar över att hästens utrustning är i fint skick. Sadeltvål mm finns i sadelkammaren och du smörjer utrustningen efter din ridlektion.
   
 • Vid förhinder har eleven rätt att själv upplåta sin plats till likvärdig ryttare som är elev på ridskolan, ridskolan skall alltid informeras om ryttarbyte sker. Om eleven har förhinder men ej funnit ersättare är eleven skyldig att meddela ridskolan detta med hänsyn till hästarna. Ingen igenridning erbjuds.
 • Avbokning av din lektion skall göras via sms till DIN ridlärare senast 4h innan lektionen startar. elefonnummer till varje ridlärare finns här på hemsidan.
   
 • Om ridskolan ställer in lektion har eleven rätt till annan likvärdig ridlektion eller återbetalning.
   
 • Ridavgiften faktureras i förskott och man betalar per termin. Ryttaren binder upp sig på ett ridabbonnemang. Väljer man att sluta under pågående termin är avgiften förverkad- inga återbetalningar görs. Uppsägning av ridabonnemang sker skriftligt till ridskolan till This is a mailto link, i slutet av pågående termin (senast 4 gånger innan terminens sista lektion), och gäller för kommande betalningsperiod. Utebliven betalning räknas ej som uppsägning av plats. Vi utebliven uppsägning så fortsätter abonnemanget till vidare in i nästa termin.
   
 • Godkänd hjälm, skor eller stövlar med rejäl klack och ändamålsändlig klädsel skall användas vid all ridning. Skyddsväst rekommenderas och är ett krav vid hoppning.
 • Ordinarie gruppridning utgår på helgdagar om sådan infaller en vardag. På skolloven kan tiderna för ordinarie gruppridning komma att ändras, om så sker aviseras detta på Facebooksidan "Viggbyholms Ridskola". Har du inte Facebook är du själv ansvarig för att höra med din ridlärare om det är någon ändring i tiderna.
   
 • Eleven skall vara medlem i Viggbyholmsridklubb, vilket ger eleven en olycksfallsförsäkring.

Aktiviteter, Skötare 

Om du vill vara mer i stallet än bara den dagen du rider lektion, så är du varmt välkommen! Man kan vara Skötare på en häst.

Om man vill lära sig ännu mer om hästar, hästhantering och vad detta innebär, får man också hjälpa till att sköta stallet och hästarna på helgen.

 

Klubben har en Ungdomssektion som ordnar aktiviteter med jämna mellanrum! Missa inte anslagen som kommer upp i stallet! Kanske vill du själv vara med i

U-sek´s styrelse och hitta på roliga aktiviteter?

 

Klubben har även en ”stor” styrelse som anordnar klubbtävlingar mm. Är du som vuxen intresserad av att engagera dig mer i ditt barns intresse så är du varmt välkommen att kontakta styrelsen! Kanske vill du vara med själv? Eller bara komma med förslag på aktiviteter eller annat! Fler engagerade föräldrar behövs alltid för att göra vår klubb ännu bättre!

 

Ridskolan ordnar ibland Pay and Jump´s och andra träningar utöver de vanliga lektionerna! På sommarlov och jullov, när det inte är några vanliga lektioner, anordnas dagridläger.  

 

 

Ridavgift, betalning, medlemsavgift mm

Terminsindelning och betalningstillfällen:

Ridskolan är indelad i två terminer, HT och VT. Man bokar sig som på ett ”abonnemang” och är betalningsskyldig för hela terminen enligt uppsägningen nedan.

Uppsägning av ridplats:

 Uppsägning av sin ridplats/ridabonnemang ska ske via mail till This is a mailto link senast 4 ggr innan den pågående terminens slut. Om platsen ej är uppsagd i enlighet med ovan regler löper ditt ”ridabonnemang” vidare och du kommer att debiteras för kommande termin i slutet av pågående termin.

Du som rider en dag i veckan på ridskolan, betalar för hela terminen i slutet av föregående termin (ex. vårterminens ridavgift betalas i december). För dig som rider två dagar/vecka eller mer, eller om ni är fler i familjen som rider hos oss, är betalningen uppdelad i två perioder för att underlätta för er. Dock gäller samma regler för uppsägning som för dig som rider en gång/vecka. 

Medlemsavgift

Alla som har plats i en fast ridgrupp på ridskolan måste vara medlemmar i Viggbyholms Ridklubb. Som medlem i VIRK är man kollektivt olycksfallsförsäkrad och man får även tidningen Ryttare och Häst genom Svenska Ridsportsförbundet.   

Medlemsavgiften betalas per kalenderår och faktureras per mail. Se mer info under fliken "bli medlem".

 

Juniorer 200 kr

Seniorer 300 kr

Stödmedelm 200kr

 

Hoppas ni ska trivas hos oss! Vi har en väldigt trevlig atmosfär i stallet där alla hjälper alla oavsett ålder och kunskap! Vi strävar efter att ha en familjär stämning i stallet där alla känner sig välkomna.

 

Hos oss får du lära dig att ridning är mer än bara en sport!

-utan ett gott horsemanship blir ingen en bra ryttare.

 

Välkomna!

This is a mailto link

www.viggbyholmsridklubb.se

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 16 OKT 2018 12:08 Skribent: Judit Martinell

Kontakt Ridskolan:

Ridskoleägare/Ridskolechef Viggbyholms Ridskola AB:
Elin Björneheim
This is a mailto link

Instruktör: 
Sabina Bonté 
This is a mailto link

Instruktör:
Hanna Kilander
This is a mailto link

 

Vill du börja rida?: Klicka här 

Intresserad av stallplats?: Klicka här

Kontakt Ridklubben: Klicka här

 

 

Ange alt-text här.

 

 

Postadress:
Viggbyholms Ridklubb - Ridsport
Thord Danielsson, Högomsvägen 4 F
18350 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info