Hoppa till sidans innehåll

Ridgrupper/Nivåindelning


Välkommen till Viggbyholms Ridskoleverksamhet.

Vi jobbar alltid efter att ha en så säker verksamhet som möjlilgt! Hästar är flyktdjur och mycket kan hända. Därför tar vi hellre lite extra tid på oss innan vi går vidare till svårare uppgifter. Allt för att göra ridningen och vistelsen i stallet tillsammans med våra hästar så säker som möjligt för våra elever. Desto mer kunskap så minimerar man risken för att en olycka skall ske, dock händer olyckor ändå när man valt denna sport, därför måste du vara medlem i vår ridklubb om du rider hos oss eller hjälper ditt barn i samband med lektionen.

För varje termin gör ridläraren en övergripande planering för varje ridgrupp. Denna kan komma att ändras efter gruppens sammansättning under terminen, väder och hästarnas status. Vi har som mål att erbjuda hoppning och markarbete var 4e gång. Vi har även specialgrupper om man vill inrikta sig mer på bara dressyr eller hoppning. Vi rider även ut så fort möjlighet finns då vi anser att det är viktigt för eleverna att lära sig hantera hästen även utanför ridhusets väggar, och för att det är underbart att få komma ut i skog och mark med våra kära vänner hästarna!


Vi  tycker att det är mycket viktigt att eleverna även skall lära sig sköta hästarna och allt däromkring, en förberedelse för den som önskar att en dag ha en egen häst eller ponny. Därför lägger vi in teorilektioner istället för ridning i utbildningen på alla våra utbildningsnivåer.

Läs även säkerhetsreglerna under "Häst & Stallvett" samt "Utrustning".

Uppdaterad: 16 NOV 2017 21:24 Skribent: Judit Martinell

Kontakt Ridskolan:

Ridskoleägare/Ridskolechef Viggbyholms Ridskola AB:
Elin Björneheim
This is a mailto link

Instruktör: 
Sabina Bonté 
This is a mailto link

Instruktör:
Hanna Kilander
This is a mailto link

 

Vill du börja rida?: Klicka här 

Intresserad av stallplats?: Klicka här

Kontakt Ridklubben: Klicka här

 

 

Ange alt-text här.

 

 

Postadress:
Viggbyholms Ridklubb - Ridsport
Thord Danielsson, Högomsvägen 4 F
18350 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info