Hoppa till sidans innehåll

Nybörjare


Nybörjare Nivå Grön

Som nybörjare är det viktigaste att ha roligt med hästarna, bli medveten om säkerheten och att känna sig trygg i stallet. Här får man utveckla sin självkänsla och motorik och vi lägger stor vikt vid skötsel och hantering av hästen, både i stallet och i ridhuset.

 

På teroin tränar vi på att lära oss hur man går in till hästen och hur man borstar. Vi pratar om sadeln och tränsets delar och tränar på att sadla och tränsa. Vi lär oss grundläggande viktiga ord som man använder i vår sport. vi tränar på att leda hästen och pratar om vad hästens olika kropssdelar heter och vad den äter. Vi pratar mycket säkerhet och vad det är viktigt att tänka på när vi är i och omkring stallet som är hästarnas hem. 

 

Under ridpasset tränar vi på att stå på medellinjen och dra upp och ner stigbyglarna och spänna sadelgjorden. Uppe på hästen kommer vi träna på att hålla tyglarna rätt, sitta i rätt sits, starta, stanna och svänga hästen. Vi tränar på de lättaste ridvägarna i skritt, gör balans och kordinationsövningar och tränar på att slappna av och vara trygg på hästen. En del rider med ledare. När det känns tryggt tränar vi på att trava vilket kan vara lite läskigt och skumpigt till en början.

 

 

  Uppdaterad: 16 NOV 2017 21:27 Skribent: Judit Martinell

Kontakt Ridskolan:

Ridskoleägare/Ridskolechef Viggbyholms Ridskola AB:
Elin Björneheim
This is a mailto link

Instruktör: 
Sabina Bonté 
This is a mailto link

Instruktör:
Hanna Kilander
This is a mailto link

 

Vill du börja rida?: Klicka här 

Intresserad av stallplats?: Klicka här

Kontakt Ridklubben: Klicka här

 

 

Ange alt-text här.

 

 

Postadress:
Viggbyholms Ridklubb - Ridsport
Thord Danielsson, Högomsvägen 4 F
18350 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info