Hoppa till sidans innehåll

Specialgrupp Hopp/Dressyr

Specialgrupp Hopp/Dressyr


Specialgrupp Hopp/Dressyr, Nivå Svart

Mål
På denna nivån fördjupar vi inom en viss gren. Vi ser helst att eleven kombinerar denna grupp med att rida flera dagar/lektioner i veckan. 
På den här nivån kan vi analysera vår egen ridning och hästens förutsättningar samt komma med idéer om vad hästen behöver arbeta vidare med. Med en stark inverkan kan vi rida de flesta typer av hästar på ett ändamålsenligt sätt. Vi har en korrekt sits och en god balans och vår analytiska förmåga utvecklas. Vi börjar hitta ett läge mellan skänkel och hand och vi är inte alltid beroende av ridlärarens instruktioner för att nå framgång.

Teoretiskt kan vi nu på egen hand bedöma hästens allmäntillstånd, dvs. säga om den verkar må bra och vara som vanligt eller om det är något som är fel. Vi kan visitera och vet hur man gör för att kontrollera hästens temp, puls och andning. Inblicken i hur hästens kropp fungerar ökar och vi pratar mycket om t.ex. matsmältning, drick- och liggbeteende. Vi lär oss även mer om utfodring samt varför det är så viktigt att vissa rutiner måste följas mm. Vi fortsätter även med ridteoridelen/ridlära, när det gäller hur hästen behöver arbeta och varför. Vi går igenom svårare övningar för respektive gren och fördjupar oss i hopp eller dressyrhästens arbete. Vi förbereder oss för att kunna tävla externt. På denna nivån är det dags för Grönt kort!

Ridmässigt Här kan vi i samtliga gångarter hålla hästen i ett kontrollerat tempo och galopperar alla samtidigt både på raka och böjda spår. Vi vet vad det innebär att hästen spårar och rider alltid i rätt galopp. Vi tränar på och fördjupar oss i svårare övningar som bakdelsvändingar, skänkelvikning, öppna och sluta. Vi behärskar olika typer av hoppövningar och kan reglera hästen både före och efter hindret.
Vi tränar och förbereder oss för att kunna tävla extern. 

Uppdaterad: 16 NOV 2017 21:26 Skribent: Elin Björneheim
Epost: Adressen Gömd

Kontakt Ridskolan:

Ridskoleägare/Ridskolechef Viggbyholms Ridskola AB:
Elin Björneheim
This is a mailto link

Instruktör: 
Sabina Bonté 
This is a mailto link

Instruktör:
Hanna Kilander
This is a mailto link

 

Vill du börja rida?: Klicka här 

Intresserad av stallplats?: Klicka här

Kontakt Ridklubben: Klicka här

 

 

Ange alt-text här.

 

 

Postadress:
Viggbyholms Ridklubb - Ridsport
Thord Danielsson, Högomsvägen 4 F
18350 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info