Hoppa till sidans innehåll

Säsongen är till ända...

2018-03-24 20:13
  • Uppdaterad: 2018-03-24 20:13

Hej bandyvänner!

Vips så var bandysäsongen till ända…

En sammanfattning av säsongen är på sin plats.

Säsongen har varit rolig och händelserik. Tjejerna är alltid laddade för träning och övningar och samtliga har tagit stora kliv framåt både vad gäller skridskoteknik, hastighet, bollkontroll, skott och speluppfattning. Många som vi träffar på poolspel och cuper berömmer tjejerna för att de åker så bra skridskor och för att de verkligen spelar bandy. De passar, vänder ur, släpper boll och är dessutom duktiga på avslut.

 

De har en enastående förmåga att tagga till och ge sitt yttersta när det är dags för matcher. Glöden och fokus går nästan att ta på, särskilt om motståndet är hårt. På Ready Jentecup såg laget Ready oss spela och efter det ringde de in sina tjejer födda 2004 för att vi skulle få en ordentlig match. Stora, duktiga och ganska segervissa tjejer värmde upp…de hade nog inte kunnat föreställa sig att F12 06 skulle bjuda upp till sådan kamp och än mindre att vi skulle vinna!

 

Tjejerna i laget har under säsongen visat grabbarna i P12B serien att tjejer är att räkna med. Grabbarna i Boltic åkte på sin allra första förlust när vi mötte dem på poolspel i Lidköping.

 

Värt att lyftas är också Frida Bandycup…Att alla i laget var sugna på att vinna hela cupen var ingen hemlighet. Vi jobbade mycket med hur man klarar förväntningar och press. Att kunna spela sitt spel, att inte få prestationsångest, att klara av ev. motgångar mm. Laget fokuserade och gick obesegrade genom turneringen! Cool känsla att lyfta pokalen!

 

Att vinna matcher och cuper är ju roligt. Det viktigaste är dock att vi tillsammans utvecklas som människor och bandyspelare. Att vi lär oss spela vårt spel där målet är att alla är delaktiga. Vem som gör målen är av underordnad karaktär. Vi är ett lag som vinner tillsammans och förlorar tillsammans…och vi har riktigt roligt tillsammans.

 

Att vara tjejbandyspelare innebär en hel del sysslor vid sidan om isen. Tjejerna har sålt godisremmar, varit bollkallar och flaggmaskotar många gånger den här säsongen. Ytterligare sätt att visa upp vår flickverksamhet! Återigen så får tjejerna mycket beröm för att de sköter sysslorna på ett bra sätt.

 

En annan stor händelse var såklart att äntligen få backar…som vi längtat. Att vi dessutom fick flytta in i det största, finaste och bästa förrådet gjorde inte saken sämre. Tror att många instämmer i att ”Buren” är ett bra ställe! Ett perfekt ställe att fira med Pommac och pinne i.

 

Ove har följt oss genom säsongen. Det som började med att två pappor har Ove som mellannamn och gått över till att bli en slags hejarramsa. När maskoten dök upp var namnet såklart givet. Att bästa Olivia Wallgrens initialer är OW är ju nästan magiskt. Inte nog med detta….när vi städade ur buren innan inflytt hittade vi en gammal medalj….”Oves cup”. Ja, ni fattar Ove – det är stort!

 

Att få jobba med dessa tjejer är kul och utmanande. Det är ett gäng starka individer och när alla de drar åt samma håll så uträttar de stordåd. De är roliga, kloka, pålitliga, lyhörda…och härligt ”tokiga” emellanåt…

Vi tackar så mycket för den här säsongen och hoppas såklart att samtliga kommer tillbaka när vi drar igång i höst igen. Det känns som att vi har ”något stort på gång” och där är alla ni viktiga pusselbitar.

Nästa säsong blir det elvamannaspel och vi lämnar poolspelens tid bakom oss. Nu blir det seriematcher i huvudsak mot killar födda 2007, skulle vi tro. Riktigt hur laget kommer att sättas samman är ännu inte spikat. Vi är förhoppningsvis 9 spelsugna 06:or som ses i höst i alla fall…

 

Stort tack till Fredrik och Peter som slipat skridskor under säsongen. Ibland enstaka par och ibland 40 stycken på ett bräde. Ganska många timmar har lagts ner i sliprummet, kan jag lova.

 

Största tacket till alla er föräldrar som ställer upp i ur och skur. Packar ner, packar upp, fixar fika, matsäck och mellis, skjutsar och hämtar, står i kiosk och supportar på bästa sätt i alla lägen.

 

Tack för fina påskägget och blommorna som vi fick i samband med avslutningen.

 

Vi ses och hörs!

Skribent: Johanna Stern
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Villa-Lidköping BK - Bandy
Sparbanken Lidköping Arena, Mellbygatan 54
53151 Lidköping

Kontakt:
Tel: 0510-771209, 0510-771210
E-post: This is a mailto link

Se all info