Hoppa till sidans innehåll

Om Körsällskapet


Villvattnets Körsällskap (VKS) bildades år 2002. Det året arrangerades också den första officilla tävlingen på Storåkern. Sedan dess har Villvattnet utvecklats till en körsportanläggning som det talas om i hela körsportsverige. Antalet ideella timmar som lagts ner har vi slutat räkna för länge sedan. I dag ser du en anläggning med en fullstor dressyrbana på 40x100 meter (enda i Norrland), sju permanenta hinder som kunnat byggas tack vare sponsorer, ideella krafter och EU-medel.

 

År 2008 lyckades VKS finansiera ett tältstall som står uppställt på Ön. Det rymmer 20 hästar, men vi skulle behöva ytterligare ett för att kunna ta emot alla som vill tävla i Villvattnet.. Där finns också en duschanläggning för hästar (och människor).

 

VKS har ca 35 medlemmar med stor geografisk spridning, bosatta i bl.a. Villvattnet, Burträsk, Skellefteå, Rosvik, Umeå, Vännäs, Lövånger, Åbyn och Norsjö.

 

VKS har träningsverksamhet och ordnar tävlingar. Den största är Villvattskampen. Vi ordnar också kurser och studiecirklar med inriktning på hästkörning.

Uppdaterad: 16 FEB 2015 11:09 Skribent: Kicki Landström
Epost: This is a mailto link

             Våra sponsorer

 

bbt

 

umeslap

 

terv

 

image002

 

norrm

 

Burtrasksaluhall

 

wbt

 

logoSelar.se

Postadress:
Villvattnets KS - Ridsport
Ylva Hedquist Hedlund, Villvattnets 112
93795 Burträsk

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info