Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsberättelse


Om Vilsta IK
Klubben bildades 1982 av tre utbrytare ur Eskilstuna Frisksportklubb.
Vi är medlemmar i
Svenska Friidrottsförbundet och Svenska Skidförbundet.
Medlemsantalet är 141 personer.

Klubblokalen finns på Lohegatan 13
 
 

Vilsta IK:s verksamhetsberättelse för 2015 och plan för 2016

Vasaloppsveckan ägde på sedvanligt sätt rum i månadsskiftet februari/mars. Den allra framgångsrikaste var självfallet Erik Johansson, som åkte på 7.25. Den som gjorde den kanske allra bästa prestationen var dock Mattias Lodin, som åkte Engelbrektsloppets 60 km på 3.31. Fin insats av Marie Björklund på Tjejvasan med den säkert väldigt betydelsefulla tiden, 1.59. Hon imponerade med att på Göteborgsvarvet några månader senare också notera 1.59! I Öppet Spår åkte Jenny Lodin, Jennie Nimborg och Petter Johansson på väldigt goda tider. I Halvvasan deltog familjen Grip framgångsrikt med Robert och Sara. I Kortvasan lyckades Leif Denander allra bäst med tiden 2.10. Peter och Annette Ylsöbäck vara inte långt efter.

Vilsta IK ställde upp med två lag i Vilstastafetten den 9 maj. Laget med Mikael Hagström, Leif Denander och Mona Wolfram Almén tog en klar seger och andralaget kom på en hedrande fjärde plats. Säsongens stora händelse var givetvis Stockholm Marathon och i år var det åter regnigt väder som tilltog efter hand. Detta bekymrade dock inte så många löpare. Våra bästa löpare var Ann Rickström och Kjell Svensson. Superveteranen Anders Hansson och den otrolige ultralöparen Patrik Lindblom kom knappt tio minuter efter Kjell. Verkligen roligt att se Madelene Cederholm och Rose-Mari Öhling gå i mål på drygt fyra timmar. Skönt för den stenhårt satsande Mikael Hagström att springa på 3.30. Den forne handbollsspelaren Jimmy Jonsson hade drygt fyra timmar.

Det var andra året för UltraVasan, som är 90 km långt, och i stort sätt följer skidspåret. Här var det en imponerande insats av Patrik Lindblom med den otroliga tiden 8.35.40. Han hade även en god tid på Ursvik Ultra, 75 km, och kom på en fin 13:e plats.

Det är sällan som Vilsta IK haft några riktigt lysande stjärnor, men i fallet Anders Hansson har vi en verkligt stor löpare. Eller vad sägs som tre guldmedaljer på Veteran-SM på bana och ett säkert och överlägsen seger på 4 km terräng i oktober. Tyvärr lyckades vi inte ta medalj i lagtävlingen i terräng, då vi övriga löpare inte räckte till.

Nämnde Erik Johansson deltog i flera riktiga långlopp och det tuffaste Transylvania Trail Traverse i extrem terräng i Rumänien. Trots nästan 15 timmars strapatser den första dagen fick inte Erik och kompisgänget fullfölja. ”Reptorsk” kallade Erik motgången. Dag två skulle troligen medfört ytterligare 15 timmars kamp och då totalt 8 500 m höjdmeter. Att Erik ska åka ett litet skidlopp på 22 mil i april är knappast förvånande.

I Lidingöloppets 15 km-klass visade nykomligen Niklas Mannberg lovande takter och sprang på 1.03. Anders vann förstås K70-klassens 10 km. Petter Johansson hade den utmärkta tiden 2.22 på 30 km och roligt att se att Peter Karlsson lyckades bra på samma distans. Laila Norrman och Marie Björklund sprang 15 respektive 10 km. Mats Lundblad kämpade sig åter i mål på Lidingö.

Den populäraste löpartävling i Eskilstuna är Å-loppet och Vilsta IK deltog med hela tio löpare. Stefan Hemstad lyckades bra och vi kunde notera att Karl-Gunnar Karlsson och Sune Andersson åter ställde upp i klubbens färger. Åse Löfstrand var bara några minuter efter den vältränade Mona WA.

Träningen i Vilsta och i Munktellarenan har fortgått på sedvanligt sätt, men vi har haft några nya och mycket positiva inslag. Sara Possnert Grip har med den till synes lätta träningsformen yoga gett oss en massa träningsvärk. När Mona Wolfram Almén tar fram kortlekar på Djurgården eller i MunktellArenan blir det också intensiv träning och det måste vara en drömtillvaro för pokerspecialisten Lennart Jonasson

Under våren 2016 satsar vi på en träningshelg med fyra pass i Vilstaterrängen. Vi ska även fortsätta med Vilstastafetten där vi har två segrar att försvara. Vi ska försöka få med lag till Bellmanstafetten eller någon annan närbelägen stafett. Året har redan inletts med många deltagare i Vasaloppen.

Styrelsen ber att få tacka alla 141 medlemmar för det gångna året.

Styrelsen i Vilsta IK 160305

Gun Modin

Sara Possnert Grip

Bengt-Åke Andersson

Knut Hawby

Kjell Larsson

Ulla-Greta Ericsson

 

 

Uppdaterad: 18 APR 2016 19:26

 

Information om löpning finns på Marathon.se 

där finns även långloppsguiden.

 

  

 

 

 

Välkommen

till

Vilsta IK

Postadress:
Vilsta IK - Friidrott
Kjell Larsson, Djurgårdsvägen 2A
63340 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info