Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Falkenberg

12 OKT 2015 12:04
Falkenberg som många tippat som ett lag som kommer att konkurrera om seriesegern har inlett serien svagt med bara 2 poäng på 3 matcher. Matchen som är slaget om bäst i stan drar alltid mycket publik och har härliga inramningar.
  • Skapad: 12 OKT 2015 12:04

 

Första perioden börjar lite passivt från båda sidor, inget av lagen bjuder på några onödiga kontringsmöjligheter. Det är mycket kamp och inte så mycket finlir från något av lagen. Falkenberg kommer till en hel del skott men från dåliga vinklar. Efter en tilltrasslad situation så gör Falkenberg 1-0 genom forna Vinbergs spelaren Julius Boketun. Falkenberg som har många bra spelare som Daniel Gripenstam, Sebastian Johansson och Alexander Liljehök skapar en del farliga chanser. Ju längre perioden spelas desto mer ytor blir det och med bara någon minut kvar så gör Robin Nyhemer 1-1.
Perioden slutar 1-1 och Falkenberg har dom farligaste chanserna och Vinberg har lite mer boll. 

 
Andra perioden börjar lite avvaktande den också. Båda lagen har respekt för varandra. Men efter en halv kontring för Vinberg så lyckas Marcus Larsson trycka in 1-2 till Vinberg. Glädjen blir dock kortvarig för strax efter så kvitterar Falkenbergs Alexander Liljehök. Falkenberg backar hem och lägger sig på försvar så fort man tappar boll. Vinberg har svårt att komma till några riktig bra lägen när Falkenberg försvarar så lågt. 
Falkenberg gör 3-2 strax innan paus genom Julius Boketun.  

 
Inför tredje perioden så chansar Vinberg lite mer och Falkenberg får fler omställningslägen. Robin Nyhemer kvitterar till 3-3 några minuter in i perioden. Spelat öppnar sig en del och det blir lite mer Hawaii-bandy. Jesper Boman i Vinbergsmålet storspelar och är för dagen Vinbergs bästa spelare. Båda lagen går för seger och ingen viker ner sig i kamperna. Med bara två minuter kvar trycker Daniel Gripenstam av ett skott som får en underlig båge och ställer alla i Vinberg och Boman är chanslös. Det ser ut som Falkenberg drar det längsta strået. Vinberg tar time out och snackar ihop sig lite. Det blir mycket krigande och Vinberg tar ut målvakten med 40 sekunder kvar och får sin kvittering med 20 sekunder kvar av matchen, målskytt Oscar Hultberg. 
Sudden i 5 minuter och spel om bonus poängen. Båda lagen skapar några lägen var men matchen slutar rättvist 4-4. 
Vinberg är än så länge obesegrade. 

 
Nästa match för Vinberg är lördag den 17 okt och då tar vi emot Särö. 


Patrik Haag, tränare 

 

Skribent: Ingela Elfwendahl

 

Nattvandring.nu

 

insta

 

 

 

 

 

Postadress:
Vinbergs IBS - Innebandy
Box 5178
31105 Vinberg

Besöksadress:
Apelsinvägen 9B
31199 Vinberg

Kontakt:
Tel: 0703583825
E-post: This is a mailto link

Se all info