Hoppa till sidans innehåll

Seger i premiären!

13 OKT 2014 09:39
Nervositeten var stor innan dagens batalj mot Falkenberg, killarna skulle spela sin största match hittills. Det var många i Vinbergs unga trupp som aldrig spelat i div 2 och än färre har varit med i de tuffa derbymatcherna lagen i mellan.
  • Skapad: 13 OKT 2014 09:39

Man vill alltid ha en bra start på matcherna med korta byten så att alla kommer in i matchen. Dock tog det bara 54 sekunder innan Falkenberg gör 0-1 efter en lurig frislagsvariant. Det var bara att ta nya tag och komma igen. En hel del ställningskrig är det och inget riktigt skön lir från något av lagen. I den 14 minuten gör Robin Nyhemer 1-1 och det var länge sen det var sådan glädje på plan och läktare. Men glädjen varade inte länge, anfallet efter så gör Falkenberg 1-2 och vi får börja jaga mål igen. Med drygt 2 minuter kvar av första perioden så kommer Robin igenom och Falkenbergs Sebastian Johansson måste ta till oschysta medel och straffen är ett faktum. Vi lyckas inte ta till vara på detta läge utan Falkenbergs målvakt räddar straffen. Perioden slutar med ledning 1-2 till Falkenberg och med något mer bollinnehav än Vinberg.

 

Andra perioden ser näst in till ut som den första, en hel del boll hos Falkenberg men de farligaste chanserna har Vinberg. Drygt 6 minuter in i perioden så kvitterar Vinberg till 2-2 och målskytt är Robin Nyhemer. Niklas åker på utvisning i periodens 9e minut när han går in lite för hårt i en situation. Falkenberg rullar med bra fart men kommer aldrig till något riktigt bra läge. Istället lyckas Boman sno åt sig bollen och kastar långt på Oscar Hultberg, Oscar kör en klassisk ” Marocko fint” slår bollen på ena sidan försvararen och springer på den andra sidan. Oscar gör allt rätt, fintar ner målvakten och har öppen kasse och ska bara lägga in den. Då gör Falkenbergs målvakt Joakim ”Kniven” Eriksson en magisk räddning å lyckas få bollen över målet. Tydligen såg inte alla denna sjuka räddning och det slutade med Falkenberg fick inslag. Efter 12 minuter så slår han till för tredje gången, Robin skickar in ledningsmålet 3-2 efter en vass kontring. Resten av perioden blir det mycket kamp och inget riktigt bra spel från nått av lagen. Periodpaus och ledning 3-2!

 

I den tredje perioden så tar Falkenberg allt mer över spelet men kommer ingenstans. Vinbergsspelarna är i vägen överallt och det som inte killarna lyckades täcka bort tog Boman hand om. Vinberg får ändå många omställningslägen och med lite tur når Emil Arnoldssons pass fram till Rasmus Bengtsson som drar in den i krysset, ställningen 4-2 efter 7 minuter. Falkenberg börjar nu trycka på lite mer och vi fick för det mesta bara försvara oss. Falkenberg kommer inte närmare än en stolpträff och några halva chanser. Vinberg håller undan och vinner matchen med 4-2!

 

Alla gjorde en fantastisk match och alla bidrog till denna seger. Alla sprang, täckte skott och jobbade för varandra. På onsdag väntar ett Warberg IBF som körde över Träslövsläge i första omgången. 

 

    /Patrik Haag, tränare

Skribent: Ingela Elfendal

 

Nattvandring.nu

 

insta

 

 

 

 

 

Postadress:
Vinbergs IBS - Innebandy
Box 5178
31105 Vinberg

Besöksadress:
Apelsinvägen 9B
31199 Vinberg

Kontakt:
Tel: 0703583825
E-post: This is a mailto link

Se all info