Hoppa till sidans innehåll

Seger mot Warberg IBF

16 OKT 2014 19:14
Försvar är bästa anfall ?
  • Uppdaterad: 17 OKT 2014 08:51

Vinbergs unga gäng reste till Varberg med en härlig känsla och ett bra självförtroende efter seger mot Falkenberg i lördags. Vi visste på förhand att Warberg spelar med högt tempo med bollen och springer som om att det inte finns någon morgondag.

Vi snackar om att göra korta byten i början för att alla ska komma in i matchen. Rasmus gör efter 3 minuter spel 0-1 med ett tungt dragskott. Men glädjen var inte allt för långvarig utan i den 9 minuten kvitterar Warberg.
Warberg äger mycket boll och vi får jaga en hel del men några farliga lägen kommer dom inte till. Halvvägs in i perioden så ändrar vi om lite och kör nu med 3 anfallskedjor och 2 backpar, vilket gav resultat direkt.  Marcus Larsson trycker in en boll och styr sedan in en boll snyggt bakom Warbergs keepern. Även Jesper Jensen som för dagen spelar anfallare får på en bra träff och när perioden är slut står det 1-4 till ett för dagen klätt i vitt Vinberg. 
När andra perioden startar så kör Warberg med en tokoffensiv, vi är inte riktigt vakna och Warberg reducerar till 2-4 efter enbart 42 sekunders spel. Vi täcker skott och offrar oss helhjärtat för varandra och går en bort sig kommer nästa gubbe och täcker upp. Daniel Haag hänger två kassar, ena målet tar han en megalöpning från vårt mål till deras och trycker in bollen med ett riktgt sjukt viljemål. Oscar Hultberg snappar upp en långboll och efter lite flipperspel trycker han upp bollen i nättaket. Nu leder Vinberg med 2-7!
I slutet av perioden så strular sekretariatet med tiden... Först spelar vi länge utan att tiden rullar sen så rullar tiden när den inte ska.. Domarna väljer att lägga till tid och Vinbergspelarna klagar och är lätt upprörda. Med bara sekunder kvar så lyckas warberg göra 3-7 och ilskan över tillägget tar mycket onödig energi.
Inför tredje perioden så skulle vi fortsätta spela vårt spel och ta till vara på dom lägen vi kommer att få. Men Warberg reducerar två gånger om och helt plötsligt står det 5-7 med ca 12 minuter kvar. Warberg pressar på och vi spelar lite panikartat spel. Med ca 10 minuter kvar åker warberg på en 5-minuters utvisning efter lite gruff mot Rasmus. Vi ville inte bjuda på något onödigt dessa 5 minuter så vi spelade bara ut den utvisningen.
Sista 5 minuter är det bara en offervilja, vi täcker skott och det som vi spelare inte lyckas täcka undan tog Boman i målet hand om. Warberg tar ut målvakten med minuten kvar men Vinberg lyckas hålla undan och segern är i hamn. 

Ännu en laginsats där vi krigar för varandra. 

 

Skribent: Lars Lidebring
Epost: This is a mailto link

 

Nattvandring.nu

 

insta

 

 

 

 

 

Postadress:
Vinbergs IBS - Innebandy
Box 5178
31105 Vinberg

Besöksadress:
Apelsinvägen 9B
31199 Vinberg

Kontakt:
Tel: 0703583825
E-post: This is a mailto link

Se all info