Hoppa till sidans innehåll

Vinslövs RF


Vinlövs Ryttarförening driver en egen anläggning på Norre Ljung i Vinslöv, som omfattar 50 tunnland mark försedd med olika anläggningar för ridsportens utövande.

 

Verksamhetsidé

Vinslövs Ryttarförening ska utöva följande grenar inom ridsporten;

Hoppning, dressyr, fälttävlan och körning för alla ålderskategorier, vidare även western, working equitation.

 

Målsättning

Vinslövs Ryttarförening skall vara en förening för hela familjen, där alla genom egen aktivitet kan utveckla sig själva och föra föreningen framåt. Vi ska sträva efter att alla ska känna samhörighet, glädje och trivsel i föreningen.

Vinlövs Ryttarförening ska också vara en förening som erbjuder olika aktiviteter för att stimulera trivsel och gemenskap samt ge alla medlemmar en meningsfull fritidssysselsättning.

 

Utbildning

Vinslövs ryttarförening ska satsa på kontinuerlig utbildning och utveckling av våra medlemmar.

VRF ska verka för att utbilda bra ungdomsledare samt värna om fortbildning för dem. Utöver den interna utbildningen så kommer vi kontinuerligt att skicka medlemmar på ungdomsledarkurser. Vi siktar också på att ha medlemmar utbildade i datorprogrammet Equipe som används vid administration av tävlingar.

Föreningen ska ha lärande aktiviteter där vi utvecklar och lär oss av varandra t.ex. när vi planerar tävlingar, anordnar fixardagar, materialvård, hästskötsel etc.

Vi kommer även kontinuerligt att genomföra grönt kort utbildningar för de medlemmar som ska börja tävla. Vår målsättning är att dessa aktiviteter ska öka.

Ungdomssektionen   (USEK ligger vilande för tillfället)

Ungdomssektionen i Vinslövs ryttarförening skall sträva efter att:

- I större mån aktivera föreningens yngre medlemmar till att delta i och/eller anordna gemensamma aktiviteter.

- Skapa större sammanhållning bland föreningens barn och ungdomar. 

 

Satsa på privatryttarna

Då önskan från medlemmarna på medlemsmöte, så har föreningen bestämt sig att inte driva någon ridskola de tre närmaste åren. Föreningen ska satsa på privatryttarna istället. Bedriva träningar som alla kan vara med på. Och även olika clinicar som medlemmarna önskar.

 

Tävlingsverksamhet

Med de förutsättningar och faciliteter som finns hos Vinslövs ryttarförening blir det naturligt att tävlingsverksamheten koncentreras till utomhussäsongen där vi kan utnyttja den fantastiska anläggningen maximalt.

Målet med tävlingsverksamheten hos Vinslövs Ryttarförening är dels att ge en chans åt våra egna ryttare att vidareutvecklas i sin ridning, dels att sporra och motivera dem att jobba vidare mot nya mål.

För att kunna göra detta måste vi satsa lägre och bredare men målet är även att kunna satsa stort och högt. För att få med bredden av våra egna ryttare och stärka basen i föreningen måste vi satsa på tävlingar på lokal eller lägre nivå samt i flertalet grenar.

Tävlingar för våra egna ryttare att komma ut i en trygg miljö och kunna utvecklas är ”pay and rides” i dressyr och hoppning som vi idag har mycket god uppslutning på. Klubben anordnar även lokala och regionala tävlingar i dressyr och hoppning med gott resultat. På denna nivå hoppas vi även kunna arrangera fälttävlan igen.

Uppdaterad: 19 JAN 2020 21:54

 
 svea_160x160   

temahallen

 HIBAB_RETINA

  Tectum

 Vinslövs FC

stoby måleri

 

newwave_magnussons_il

          Bildresultat för facebook bilder

 

 

   Ponny SM hemsida

 
besöksräknare

Postadress:
Vinslövs RF - Ridsport
Box 23
28821 Vinslöv

Besöksadress:
Norreljung 1469
28821 Vinslöv

Kontakt:
Tel: 0702590021
E-post: vinslovsrf@hotmail.c...

Se all info