Hoppa till sidans innehåll

Vinslövs Ryttarförening


Vinlövs Ryttarförening driver en egen anläggning på Norre Ljung i Vinslöv, som omfattar 50 tunnland mark försedd med olika anläggningar för ridsportens utövande.

Verksamhetsidé

Vinslövs Ryttarförening ska utöva följande grenar inom ridsporten;

Hoppning, dressyr, fälttävlan och körning för alla ålderskategorier, vidare även western, working equitation samt handikappridning

Ridskola ska bedrivs på anläggningen.

Målsättning

Vinslövs Ryttarförening skall vara en förening för hela familjen, där alla genom egen aktivitet kan utveckla sig själva och föra föreningen framåt. Vi ska sträva efter att alla ska känna samhörighet, glädje och trivsel i föreningen.

Vinlövs Ryttarförening ska också vara en förening som erbjuder olika aktiviteter för att stimulera trivsel och gemenskap samt ge alla medlemmar en meningsfull fritidssysselsättning.

Föreningen ska aktivt rekrytera bland föräldrar och ungdomar för att säkerställa framtidens ledare- och funktionärsbehov genom kontakt med ridskoleelevernas föräldrar. Även rekrytering av ridskolans vuxna elever sker kontinuerligt.

Utbildning

Vinslövs ryttarförening ska satsa på kontinuerlig utbildning och utveckling av våra medlemmar.

VRF ska verka för att utbilda bra ungdomsledare samt värna om fortbildning för dem. Utöver den interna utbildningen så kommer vi kontinuerligt att skicka medlemmar på ungdomsledarkurser. Vi siktar också på att ha medlemmar utbildade i datorprogrammet Equipe som används vid administration av tävlingar.

Föreningen ska ha lärande aktiviteter där vi utvecklar och lär oss av varandra t.ex. när vi planerar tävlingar, anordnar fixardagar, materialvård, hästskötsel etc.

Vi kommer även kontinuerligt att genomföra grönt kort utbildningar för de medlemmar som ska börja tävla. Vår målsättning är att dessa aktiviteter ska öka.

Ungdomssektionen

Ungdomssektionen i Vinslövs ryttarförening skall sträva efter att:

- I större mån aktivera föreningens yngre medlemmar till att delta i och/eller anordna gemensamma aktiviteter.

- Skapa större sammanhållning bland föreningens barn och ungdomar. 

 

Ridskola

Ridskolan i Vinslövs ryttarförening skall verka för att barn, ungdomar och vuxna får lära sig rida och hantera hästar på ett säkert, respektfullt och förståndigt sätt.

Ridskolan står för kvalité, engagemang, gemenskap och glädje med häst. Vi vill verka för en bred hästutbildning som hellre inkluderar än exkluderar.

Vår vision är att bli ett av Skånes ledande utbildningscentra för hästar och hästsport.

Idag erbjuder vi träning för alla åldrar inom klassisk ridning, western, working equitation, körning och tömkörning.

Målsättningen är att fortsätta utveckla kvalitén i det vi gör men även bredda vår verksamhet till att inkludera galoppträning/konditionsträningar, distansridning och hästagility.

Utöver terminsaktiviteterna arrangerar vi olika former av lokala aktiviteter och läger samt tävlingar för ridskoleelever som ännu inte är uppe i en nivå där de kan delta på officiella tävlingar eller träningstävlingar.

Vi har också aktiviteter utan häst, för att främja god gemenskap, öppna hästvärlden för fler och skapa en sund fritidsmiljö för unga. Detta arbete vill vi fortsätta utveckla och fördjupa.

 

Tävlingsverksamhet

Med de förutsättningar och faciliteter som finns hos Vinslövs ryttarförening blir det naturligt att tävlingsverksamheten koncentreras till utomhussäsongen där vi kan utnyttja den fantastiska anläggningen maximalt.

Målet med tävlingsverksamheten hos Vinslövs Ryttarförening är dels att ge en chans åt våra egna ryttare att vidareutvecklas i sin ridning, dels att sporra och motivera dem att jobba vidare mot nya mål.

För att kunna göra detta måste vi satsa lägre och bredare men målet är även att kunna satsa stort och högt. För att få med bredden av våra egna ryttare och stärka basen i föreningen måste vi satsa på tävlingar på lokal eller lägre nivå samt i flertalet grenar.

Tävlingar för våra egna ryttare att komma ut i en trygg miljö och kunna utvecklas är ”pay and rides” i dressyr och hoppning som vi idag har mycket god uppslutning på. Klubben anordnar även lokala och regionala tävlingar i dressyr och hoppning med gott resultat. På denna nivå hoppas vi även kunna arrangera fälttävlan igen.

Målet är givetvis också att återskapa och utöka kraften i Vinslövs Spelet, vår stora nationella hopptävling på våren. Tävlingen är en stor drivkraft för föreningen och dess medlemmar och sätter klubben på hästkartan.

Uppdaterad: 08 MAR 2017 20:41

 
 svea_160x160   

temahallen

 HIBAB_RETINA

  Tectum

 Vinslövs FC

stoby måleri

 

newwave_magnussons_il

          Bildresultat för facebook bilder

 

 

   Ponny SM hemsida

 
besöksräknare

Postadress:
Vinslövs RF - Ridsport
Norre Ljung 1469
28833 Vinslöv

Besöksadress:
Norre Ljung 1469
28833 Vinslöv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vinslovsrf@hotmail.c...

Se all info