Hoppa till sidans innehåll

Värdegrund


VIF Gute friidrott har besluat att anta Svenska Friidrottsförbundets värdegrund som sin egen.

Friidrottens värdegrund

Friidrotten är...

... FÖR ALLA. Vi ser och tar tillvara på alla individers möjligheter att inkluderas och vara delaktiga i vår verksamhet

  • Vi arbetar för jämställdhet och jämlikhet på alla nivåer och visar respekt för varje människas unika och lika värde. Inom vår verksamhet finns plats för alla oavsett kön, könsidentitet och uttryck, etniska och social bakgrund, religion/trosuppfattning, funktionsförmåga, sexuell läggning eller ålder. Deltagande sker alltid i samklang med friidrottens värdegrund och utifrån gällande lagar och överenskommelser.

... TILLSAMMANS. Vår gemenskap är viktig oavsett genre, ambitionsnivå eller klubbtillhörighet. Alla ska, oavsett roll, bli sedda som viktiga individer i vår verksamhet.

  • Vi verkar för samarbete, respekt och tillhörighet. Vi är lyhörda, visar hänsyn och arbetar för att stimulera delaktighet och engagemang. Vi hjälper och lär oss av andra för att bli bättre. Vår verksamhet bidrar till att vi utvecklas både idrottsligt och som människor. 

... TROVÄRDIG OCH HÄLSOSAM. Vi arbetar aktivt för en ärlig, rättvis och ren idrott. Vår verksamhet utgår ifrån respekt och välmående som skapar förutsättningar till hälsa och utveckling under hela livet.

  • Vi tar definitivt avstånd från och arbetar förebyggande för en verksamhet fri från droger, doping och metoder som ger otillåtna eller oetiska fördelar. Vår verksamhet utgår ifrån kunskap om sunda träningsmetoder tillsammans med ett schysst beteende både på och vid sidan av arenan. Tillsammans följer vi överenskommelser, agerar som goda förebilder för en trovärdig och hållbar verksamhet. 

... TRYGG OCH GLÄDJEFYLLD. Vår verksamhet bygger på glädje, trygghet och gemenskap. Vi ger möjligheter för alla att utvecklas utifrån egen förmåga och ambitionsnivå i en trygg miljö.

  • Vi arbetar aktivt för en säker och trygg verksamhet fri från trakasserier, övergrepp och kränkande behandling. Vi bedriver vår verksamhet med en helhetssyn utifrån hållbart idrottande och kunskap i centrum, som bidrar till långsiktigt välmående och utveckling. 
Uppdaterad: 13 OKT 2021 07:32 Skribent: Catarina Wallentin
E-post: Adressen Gömd

Blodomloppet

TEAM Sportia

 

      idrottensö banner

             Besöksräknare

         

Postadress:
Visby IF Gute Friidrottsklubb - Friidrott
Box 1030
62121 Visby

Besöksadress:
VIF Gute Friidrott, Kopparsvik Idrottens Hus Färjeleden 5
62121 Visby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: gutefriidrott@gmail....

Se all info