Hoppa till sidans innehåll

Swedbank Damcup


Resultat 2014

 

2014 års Damcup startade upp med fredagens gruppspel i grupp A. Färjestaden imponerade och vann alla sina fyra matcher och utan att släppa in något mål. Däremot var det hård strid om placeringarna bakom. Tre lag hamnade på samma poäng och det avgjordes först i sista matchen vilket lag som gick till A-final tillsammans med Färjestaden. Det blev Bodabruk som slutade på andra plats med 6 poäng och målskillnaden 8-5 medan Karlskrona blev trea med 6 poäng och 8-6 i målskillnad. Tingsryd blev fyra också med 6 poäng men "bara" 5-5 i målskillnad. Hossmo kämpade tappert men lyckades inte ta några poäng.

Till A-slutspel: Färjestaden GoIF och Bodabruk GoIF.

Till B-slutspel: Karlskrona FF och Tingsryd United.

Lördagen bjöd på spännande matcher och de två sista var direkt avgörande vilka lag som gick till B-slutspel resp. vilket som skulle bli gruppsegrare. Madesjö IF och Emmaboda IS följdes åt och vann sina matcher inför dagens sista match då de möttes. Resultatet blev 1-1 vilket gjorde att Madesjö vann gruppen tack vare ett mål mindre insläppt än EIS men båda vidare till A-slutspel. Rödeby AIF/KFF vann två macher och kvalificerade sig för B-slutspel tillsammans med Smedby BoIK som i sin sista match besegrade Kristianopel GoIF med 1-0.

Dagens bästa målskytt var Linda Fyhr Emmaboda IS som gjorde 8 mål.

Till A-slutspel: Madesjö IF och Emmaboda IS.

Till B-slutspel: Rödeby AIF/KFF och Smedby BoIK.

 

Söndagens slutspel innehöll många täta matcher. B-slutspelet resulterade i en final mellan Tingsryd United och Rödeby AIF/KFF2 där Tingsryd var starkast och vann med 4-2 efter stor dramatik då Rödeby/KFF var nära att hämta upp ett 3-0 underläge.

A-slutspelet var jämnt och där Bodabruk var starka och spelade 2-2 mot Madesjö och ledde länge mot Emmaboda IS efter ett tidigt mål. Till slut var det Färjestaden och Emmaboda som möttes i final som länge var jämn innan EIS fick in första målet. Färjestaden satsade framåt vilket straffade sig med två snabba mål bakåt.

Slutsegrare 2014 blev alltså Emmaboda IS. Grattis!

 

Skyttedrottning blev Josephine Larsson Färjestaden GoIF 10 mål

Bästa målvakt: Anna Malmqvist Färjestaden GoIF

 

 

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:34 Skribent: Christer Martinsson

 

 

Postadress:
Vissefjärda GIF
Idrottsvägen 3
36154 Vissefjärda

Besöksadress:
Idrottsvägen 3
36154 Vissefjärda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vissefjardagif@hotma...

Se all info