Hoppa till sidans innehåll

Årets första seger i div 7

18 MAJ 2019 23:31
Äntligen seger för JV FF
  • Skapad: 18 MAJ 2019 23:31

Järlåsa Vittinge FF tog årets första seger i div 7 Norra Uppland när laget bortaslog Harg Östhammar 2 med 2-0. Det var en mycket rättvis seger efter en riktig kämpainsats av JV FF. Hela laget följde matchplanen till punkt och pricka matchen igenom.

Matchen började med att JV tog tag i taktpinnen direkt. Hemmalaget blev nog lite chockade över att motståndarna inte alls var så dåliga som de tre inledande matcherna i serien möjligtvis indikerat. I den 10 min tog sig JV fint fram på högerkanten där Aymen briljerade matchen igenom. Passning fram till en framstormande Othman var utmärkt, men Othmans skott gick precis utanför. Nicklas som placerats som mittback slog hela tiden fina långbollar ut på Ali och Aymen på kanterna. Det gav ett lugn i försvarsspelet på den gropiga och svårspelade planen. I den 20 min stack hemmalaget upp i en kontring där Johan räddar skottet till en resultatlös hörna. Efter en halvtimme rinner den ständigt löpandes Stefan igenom, men målvakten kan rädda skottet till hörna. Det blir nu mycket närkamper på den dåliga planen och spelet hettar till. I den 38 min rivs Stefan ned i straffområdet, men domaren friar trots att Stefans tröja står som strut när backen river tag i honom. Strax före halvtid så springer Stefan på nytt och skaffar sig ett utmärkt nickläge. Tyvärr går nicken rätt på målvakten som kan rädda till en ny hörna för JV. Lagen går till halvtidsvila med ställningen 0-0 med ett klart övertag för JV. 

Den andra halvleken börjar som den första slutade med att JV dominerar spelet. Hemmalaget är dock inte ofarliga och på en hörna räddar Nawar, som kommit in till den andra halvleken på mållinjen. Efter en timmes spel kommer matchens bästa anfall. Stefan bryter ett anfall och spelar bollen till Taqi som hittar Aymen ledig ute på högerkanten. Aymen grundlurar sin back och tar sig in i straffområdet där han fintar bort mittbacken som blir tvungen att fälla honom med straff som följd. På straffen är Nicklas hur säker som helst och dunkar in bollen i målvaktens högra kryss. Nu börjar hemmalagets unga spelare på att tröttna. JV släpper inte till något bakåt och producerar hela till farliga chanser framåt. I den 79 min kommer JV på nytt fram på högerkanten och bollen spelas snett inåt bakåt till Stefan som prickar ribban med sitt hårda skott. Matchen avgörs istället i den 82 min när Göran bryter ett anfall. Bollen går till Taqi som på nytt hittar Aymen fri ute på högerkanten. Aymen avancerar in i straffområdet innan han distinkt skjuter ett stenhårt skott i det bortre krysset. Vilt jubel uppstår nu bland JV:s spelare som inser att segern nu är nära. De sista minuterna spelas sedan av utan att något av lagen skapar några farliga chanser.

Idag gör hela laget en strålande insats säger en synnerligen nöjd Göran Olsson, JV:s tränare, efter matchen.  Alla följer den uppgjorda matchplanen och kämpar hela matchen med en härlig inställning och glöd fortsätter Göran. Nu har vi bevisat för oss själva att vi kan vinna matcher även i div 7 och jag tror att det kommer att lossna för oss nu menar Göran. Det blir naturligtvis överbetyg till hela laget och extra plus till Nicklas, Aymen, Stefan och Taqi.

 Laget: Johan Centerling – Pisit Thongdang, Thomas Florin (k), Nicklas Szyamanski, Niaz Nazari – Aymen Habib, Othman Aljwid, Stefan Blom Hagberg, Taqi Al-Ajari, Ali Rahimi – Omari Shiragha – Nawar Al-Khalid, Göran Andersson och Emiljano Shaki.

Skribent: Thomas Falk
Epost: This is a mailto link

SHE_124x124

Postadress:
Vittinge IK
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: 022461156
E-post: This is a mailto link

Se all info