Hoppa till sidans innehåll

Blytung förlust för JV FF

26 MAJ 2019 21:06
JV FF förlorade trots stort spelövertag
  • Skapad: 26 MAJ 2019 21:06

Det blev en ny förlust för Järlåsa Vittinge FF i div 7 Norra när laget spelade mot Olands FF hemma på Järvallen. Matchen slutade 3-4 (1-4) i en match där JV skapade lika många målchanser som laget har gjort på hela säsongen. Det var en riktigt tung förlust för ett JV FF i poängbehov.

Matchen började med att JV direkt tog tag i taktpinnen. Redan från första minuten började hemmalaget på att skapa målchanser. Efter 4 min spel är Olands FF för första gången över på JV:s planhalva och det leder till ett friläge som avslutas med ett skott i stolpen. JV kvitterade stolpskotten när Ali i den 7 min kommer helt själv med målvakten och skjuter i stolpen från nära håll. JV fortsätter att rada upp målchanser och med normal utdelning skulle hemmalaget gjort minst två, tre mål bara under den första kvartens spel. Det handlar om att man hela tiden vill skaffa sig bättre lägen istället för att ta ett snabbt avslut när chanserna kommer. Efter en kvart kommer JV med fyra spelare mot endast en försvarare och målvakt. Åter igen slarvar man med den avgörande passningen och bollen täcks ut till en resultatlös hörna. I den 16 min får Olands FF en mycket tveksam frispark och den skjuter man i mål. Ali var pigg och hela tiden ett orosmoment för Olands försvar. Tyvärr så lyckades inte Ali med sitt avslut när han i den 24 min fick ett nytt friläge. Istället gör Olands FF ytterligare två mål innan halvtimmen är spelad. Ett mål på ännu en frispark och ett mål på hörna. JV reducerar strax därefter när inbytte Nawar får två chanser att skjuta bollen i mål. Nu går JV för ytterligare reducering. Tyvärr slarvar laget på nytt och Olands kan göra ytterligare ett mål fram till 1-4. Nicklas Sz styrde fint från sin mittbacksposition och Taqi samt Niaz jobbade stenhårt så trots underläge var det ett optimistiskt JV som gick till halvtidsvila då man hela tiden skapade målchanser.

Den andra halvleken började som den första med ett massivt spelövertag för JV. En märklig situation efter en knappt 55 min spel kom att få en avgörande betydelse för matchen. Duktige mittfältaren Niaz driver upp bollen på egen hand. Han tar sig förbi ett par, tre motståndare innan han skjuter precis innanför straffområdet. Målvakten räddar bollen i stolpen och på returen rakar Shiragha in reduceringen tror alla. Domaren har dock inte uppfattat situationen utan dömer felaktigt bort målet för offside. JV får blodad tand. I ett friläge för Ali i den 55 min så skjuter han över i helt öppet läge. Nu skapar JV målchanser på löpande band. Vid ett tillfälle räddar bortalaget två gånger på mållinjen i samma anfall. Tyvärr så går många JV:s skott och avslut rätt på bortalagets målvakt om de inte går utanför målramen. Först i den 75 min kan JV göra 2-4 när Nawar på nytt får skottläge. I den 85 min kommer nästa reducering för JV när Ali får ännu ett fritt läge på vänsterkanten. Närmare än så kommer inte JV trots en vild forcering de sista fem minuterna. För åskådarna är det närmast obegripligt hur JV kunde undgå att göra fler mål i matchen.

Vi gör spelmässigt en riktigt bra insats säger en bedrövad Göran Olsson, JV:s tränare efter matchen. Tyvärr fungerar inte försvarsspelet över hela planen, då främst på mittfältet fortsätter Göran. Framåt har vi många fina anfall och skapar en uppsjö med målchanser, men vi har så ofantligt svårt att göra mål menar Göran. Vi får träna på detta under veckan avslutar Göran som ger överbetyg till Nicklas Sz, Niaz och Taqi.

Laget: Johan Centerling – Pisit Thongdang, Pelle Johannesson, Nicklas Szymanski (k), Nicklas Hällqvist – Aymen Habib, Stefan Blom Hagberg, Niaz Nazari, Taqi Al-Ajari, Ali Rahimi – Owari Shiragha – Nawar Al-Azawi, Othman Alwijd, Göran Andersson och Anmar Al-Khalil.

 

 

Skribent: Thomas Falk
Epost: This is a mailto link

SHE_124x124

Postadress:
Vittinge IK
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: 022461156
E-post: This is a mailto link

Se all info