Hoppa till sidans innehåll

Förlust mot serieledarna borta

31 MAJ 2019 16:40
  • Uppdaterad: 31 MAJ 2019 16:40

Det blev en ny förlust för Järlåsa Vittinge FF i div 7 Norra när laget spelade borta mot Films SK. Matchen slutade 5-0 (2-0) i en match där JV skapade många målchanser, men hade som vanligt mycket svårt att sätta sina målchanser. Det var en förlust med viss positiv eftersmak då JV stod upp riktigt bra mot det tuffa motståndet i form av serieledarna.

Matchen började med att Film direkt tog tag i taktpinnen. Redan från första minuten började hemmalaget på att skapa målchanser. Efter 3 min spel tar Film ledningen efter ett fint anfall som avslutas med en nick i mål från nära håll. Den första kvarten dominerar hemmalaget och det är bud på flera mål. Först i den 23 min har JV sitt första riktiga anfall när Taqi kommer fram på högerkanten och hittar in till Stefan som kommer framstormande mitt framför mål. Tyvärr går Stefans skott mitt på målvakten. Spelet jämnar ut sig och JV kommer nu in i matchen. I en snabb omställning efter en halvtimme avslutar hemmalaget med ett snyggt skott i Anmars ena kryss. Efter det så blir det ställningskrig på mittfältet under den resterande delen av första halvleken. Trots underläge var det ett positivt JV som gick till halvtidsvila då man den sista kvarten hade spelat jämt med hemmalaget.

Den andra halvleken började att JV tog tag i taktpinnen med en helt ny inställning och energi i laget. Bästa chansen till reducering får Nawar då han efter en timmes spel får ett jätteläge bara några meter från mållinjen, men avslutet blir misslyckat. I den 66 min får Film ett tveksam straff som tyvärr kommer att få en avgörande betydelse för matchen. Det blir 3-0 på straffen och luften går ur JV. Sedan följer två snabba mål från hemmalaget innan Film får en man utvisad med kvarten kvar. Inget av lagen förmår att skapa några heta målchanser under de sista minuterna, men JV avslutar i alla fall matchen med ett spelövertag. 

Vi gör spelmässigt en hygglig insats säger, framförallt under de första 20 min av den andra halvleken säger en nedslagen Göran Olsson, JV:s tränare efter matchen. Tyvärr tar det en halvlek innan vi får igång något riktigt ordnat spel fortsätter Göran. Framåt har vi inte särskilt mycket menar Göran. Vi får fortsätta att träna på vårt anfallsspel under veckan avslutar Göran som ger överbetyg till Pelle, Roy, Stefan, Niaz och Taqi.

Laget: Anmar Al-Khalil – Pisit Thongdang, Pelle Johannesson, Roy Harris, Nicklas Hällqvist – Aymen Habib, Stefan Blom Hagberg, Niaz Nazari, Taqi Al-Ajari, Ali Rahimi – Nawar Al-Azawi - Owari Shiragha, Göran Andersson och Emiljano Shaki.

 

Skribent: Thomas Falk
Epost: This is a mailto link

SHE_124x124

Postadress:
Vittinge IK
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: 022461156
E-post: This is a mailto link

Se all info