Hoppa till sidans innehåll

Förlust trots mycket bra match

15 JUL 2019 15:26
  • Skapad: 15 JUL 2019 15:26

Det blev en hedersam förlust hemma mot serieledarna Karlholms GoIF för Järlåsa Vittinge FF. Förlustsiffrorna skrevs till 1-3 efter underläge med 0-1 i halvtid. Trots förlusten så gjorde JV en väldigt insats och matchen var helt jämn spelmässigt. Avgörande blev som vanligt denna vår JV:s oförmåga att sätta sina målchanser.

Redan från början på matchen så skapade JV tryck på Karlholm. Innermittfältet med Taqi, Stefan och Niaz pressade högt och vann de flesta närkamperna. De första 20 min spelade JV riktigt bra fotboll och producerade två glödheta målchanser. De såg i stort sett likadana ut. Det var Taqi som bröt anfall på mittplanen innan han snyggt serverade Tobbe frilägen. Vid det andra friläget rundade Tobbe målvakten och fick öppet mål. Tyvärr blev avslutet med höger utsida inte helt lyckat. I den 25 min var det domarens tur att stiga in i handlingen på allvar. Bortalaget kunde göra 1-0 på en minst sagt tilltrasslad situation som luktade offside lång väg. Därefter jämnade spelet ut sig. JV fortsatte att spela bra, men skapade inte längre några riktigt heta målchanser. Ställningen stod sig till halvtid. 

JV började den andra halvleken mer avvaktande. I den 56 min tar sig en Karlholmsspelare fram på ett tveksamt sätt och kommer fri med Anmar i målet. Thomas gör en fin glidtackling, men domaren dömer straff och 0-2 är ett faktum. Fyra minuter senare är det en kollektiv försvarskollaps på en hörna. Tre motståndare får stå helt själva vid den bortre stolpen och en av dessa nickar in 0-3 förbi en chanslös Anmar. JV fortsätter att trots detta att försöka komma ikapp målmässigt. Hemmalaget går ned på en trebackslinje och flytta upp Nicklas L och Shiragha i anfallet tillsammans med Tobbe. Med dryga kvarten kvar kommer Tobbe snyggt fram på vänsterkanten och avslutar rappt med ett skott som målvakten med knapp marginal kan rädda. På returen som Taqi påpassligt stöter in är målvakten dock chanslös och reduceringen är ett faktum. Den sista kvarten av matchen pressar JV hårt och bortalaget sparkar bara bort bollen i ren panik. Bästa chansen till reducering får Niaz efter en hörna, men hans hårda skott räddas på mållinjen av back. Ytterligare reduceringsmål hänger hela tiden i luften, men JV fick trots många frisparkar och hörnor inte in bollen i mål.

Vi gör spelmässigt väldig bra insats idag säger JV:s biträdande tränare Lars-Johan Eriksson efter matchen. Tyvärr tappar vi spelet efter det att en kvart när Karlholm gör sina två mål i början på den andra halvleken fortsätter Lars-Johan. Vi skapar trots detta många målchanser som med en rimlig utdelning borde ha givit oss minst en poäng menar Lars-Johan. Vi får fortsätta att träna avslut efter sommaruppehållet avslutar Lars-Johan som ger godkänt till samtliga spelare och extra plus till Nicklas L, Taqi, Stefan och Niaz.

Laget: Anmar Al-Khalil – Pelle Johannesson, Thomas Florin, Nicklas Larsson, Nicklas Hällqvist –  Aymen Habib, Taqi Al-Ajari, Stefan Blom Hagberg, Niaz Nazari, Ali Rahimi –  Tobias Wessman - Owari Shiragha, Pisit Thongdang, Othman Aljwid och Zaki Anwari.

Skribent: Thomas Falk
Epost: This is a mailto link

SHE_124x124

Postadress:
Vittinge IK
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: 022461156
E-post: This is a mailto link

Se all info