Hoppa till sidans innehåll

Första höstsegern för JV FF

25 AUG 2019 22:32
  • Skapad: 25 AUG 2019 22:32

Det blev seger i höstens hemmamatch på en för dagen mycket fin Vittinge IP för Järlåsa Vittinge FF när man mötte Harg/Östhammar 2. Resultatet skrevs till 3-0 efter ledning med samma siffror i halvtid. Matchen dominerades helt och hållet av JV FF. Att det inte blev en större seger berodde på dålig kvalitet i den avgörande passningen.

Redan från början på matchen så tog JV tag i taktpinnen. Det var skapades många målchanser direkt efter fina anfall. Försvaret uppträdde lugnt och samlat när man spelade runt bollen i backlinjen innan ett fint pass upp på mittfältet. JV kunde göra 1-0 efter en kvart efter en fin framspelning av Pelle till Shiragha som fri med målvakten placerade bollen i mål. Efter det fortsatte JV att spela bra fotboll främst på vänsterkanten där Ali med bra understöd av Nicklas som följde med upp i anfallen och serverade fina passningar. Taqi och Stefan jobbade stenhårt på mittfältet och vann många bollar. Efter drygt 25 min spel hittar Taqi fram med en fin passning till Shiragha som rundar målvakten och blir fälld av densamme. Nicklas Sz är säkerheten själv från straffpunkten och JV leder med 2-0. JV fortsätter att spela fin och varierad anfallsfotboll. Strax innan halvtidsvilan bygger Thomas och Tobbe upp en fint anfall från fyrbackslinjen. Bollen hittar ut till Pelle som får till ett jättefint inlägg till en framstormande Aymen som  språngnickar in 3-0 i krysset. Ett riktigt TV-mål minsann.

JV började den andra halvleken lika bra som den första. Det var Shiragha som hela tiden var farlig i anfallet genom sitt hårda jobb och envisa löpande. Han skapade hela tiden lägen för sig själv och lagkamraterna. Tyvärr brister det i många gånger i den avgörande passningen eller avsluten. I takt med alla byten blir det inte samma flyt i spelet i den andra halvleken som trots flera utmärkta chanser för JV slutar mållös.

Vi gör spelmässigt en riktigt, riktigt bra insats idag säger JV:s tränare Göran Olsson efter matchen. Spelet är från början riktigt bra, men tyvärr tappar vi skärpan i den andra halvleken fortsätter Göran. Vi så många målchanser även i den andra halvleken att det borde ha blivit ytterligare mål menar Göran. Vi får ta med oss det mycket fina spelet från den första halvleken och den fina inställningen av alla under hela matchen avslutar en nöjd Göran som ger hela laget med beröm godkänt och extra plus till fyrbackslinjen och Taqi samt Shiragha.

Laget: Johan Centerling–Pelle Johannesson, Thomas Florin, Tobias Wessman, Nicklas Hällqvist – Taqi Al-Ajari, Niaz Nazari, Stefan Blom Hagberg, Nicklas Szymanski, Ali Rahimi –  Owari Shiragha - Aymen Habib, Nawar Khalal, Pisit Thongdang, Othman Aljwid och Anmar Al-Khalil .

Skribent: Thomas Falk
Epost: This is a mailto link

SHE_124x124

Postadress:
Vittinge IK
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: 022461156
E-post: This is a mailto link

Se all info