Hoppa till sidans innehåll

JV FF har förtvivlat svårt att göra mål

12 MAJ 2019 18:52
  • Skapad: 12 MAJ 2019 18:52

Det blev en ny förlust för Järlåsa Vittinge FF i div 7 Norra när laget spelade borta mot Tierps IF 2. Matchen slutade 6-0 (3-0) i en match där JV skapade massor med målchanser utan att lyckas spräcka målnollan. Till råga på allt så fick JV:s lagkapten Thomas Florin bryta matchen med en muskelskada.

Matchen började jämt och försiktigt från båda lagens sida. Tierp kom till spel med fem A-lagsspelare varav två av dem spelade på JV:s högerkant. Efter 7 min spel så skulle en hemmaspelare slå ett inlägg som blev misslyckat som inlägg men desto mer lyckat som målskott då bollen seglade in i Anmars vänstra kryss. JV lät sig inte nedslås och strax därefter sliter sig Shiragha fri ute på vänsterkanten, men tar för lång tid på sig i avslutet och bollen täcks ut till en resultatlös hörna. Ali S var pigg och hela tiden ett orosmoment för Tierps försvar. Tyvärr så lyckades inte Ali med sina avslut. Efter en kvart tilldöms hemmalaget en mycket tveksam straff och det blir 2-0. En olycka kommer sällan ensam och efter 20 min tappar Anmar ett inlägg och det blir öppet mål och 3-0. Det sista 25 min av den första halvleken är JV:s bästa i matchen och JV tar över matchen helt. JV producerar en mängd målchanser och massor med hörnor. Bästa chanserna har Ayman vars närskott räddas på mållinjen av en back och Stefan vars nick från nära håll efter hörna gick knappt över målribban. Nicklas Sz styrde fint på mittfältet och Stefan jobbade stenhårt så trots underläge var det ett optimistiskt JV som gick till halvtidsvila. Tråkigt nog fick lagkapten Thomas bryta matchen i slutet av halvleken då han blev skadad i en närkamp.

Den andra halvleken började som den första hade slutat med ett spelövertag för JV. De flesta av aktörerna på planen förstod att nästa mål skulle bli avgörande för matchens utgång. En märklig situation efter en timmes spel avgjorde matchen. Duktige mittbacken Pelle och Anmar kolliderar på en långboll och det blir öppet mål för Tierp och 4-0. Bara ett par minuter senare får Tierp en ny straff och 5-0. Av bara farten för Tierp 6-0 i den 67 min. Trots det stora underläget fortsätter JV att producera en uppsjö med målchanser. Tierp fick allt svårare att freda sitt mål och var tvungna att ta till ojustheter. I ett friläge för Aymen dras han i tröjan vilket leder till utvisning för Tierp. Nu skapar JV målchanser på löpande band. Vid ett tillfälle räddar Tierp två gånger på mållinjen i samma anfall. Tyvärr så går i stort sett alla JV:s skott och avslut rätt på hemmalagets målvakt. För en åskådare är det närmast obegripligt hur JV kunde undgå att göra mål i matchen.

Vi gör spelmässigt en hyffsad insats säger en dämpad Göran Olsson, JV:s tränare efter matchen. Tyvärr fungerar inte försvarsspelet över hela planen, det är för många som inte tar jobbet hemåt fortsätter Göran. Det blir därför en väldigt tung belastning på ett antal spelare menar Göran. Vi får träna på detta under veckan avslutar Göran som ger överbetyg till Pelle, Nicklas Sz, Stefan och Ali S.

Laget: Anmar Al-Khalil – Othman Alwijd, Pelle Johannesson, Thomas Florin (k), Nicklas Hällqvist – Aymen Habib, Nicklas Szymanski, Stefan Blom Hagberg, Ali Shafai, Hamodi – Owari Shiragha - Pisit Thongdang, Nawar, Emiljano Shaki och Ali Rahimi.

Skribent: Thomas Falk
Epost: This is a mailto link

SHE_124x124

Postadress:
Vittinge IK
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: 022461156
E-post: This is a mailto link

Se all info