Hoppa till sidans innehåll

JV FF höll i en halvlek

09 SEP 2019 18:41
  • Skapad: 09 SEP 2019 18:41

Det blev förlust för Järlåsa Vittinge FF i hemmamatchen mot obesegrade serieledarna Film SK. Resultatet skrevs till 0-4 efter 0-0 i halvtid. Matchen var jämn i en halvlek, men dominerades i den andra halvleken av Film.

Det var ett skadedrabbat JV som kom till spel mot överlägsna serieledaren Film SK. Från den senaste segermatchen saknades Thomas Florin och Nicklas Hällqvist i backlinjen samt Aymen Habib på mittfältet. Det skulle bli ännu värre på skadefronten för JV under matchens gång. Matchen började jämt, men det var Film som stod för det mesta av spelet. JV krigade och kämpade på ett berömvärt sätt. Film hade ett litet spelövertag utan att skapa några heta chanser. Med halvtimmen spelade så kom först Film fram i ett bra läge där skottet gick strax utanför. Några minuter senare kom Taqi fri på högerkanten efter ett fint kombinationsspel av Pelle och Pi, men skottet gick långt utanför. Strax innan halvtidsvilan blir det farligt framför JV-målet på en hörna. Nicken räddas av Johan upp i ribban och ut. Den första halvleken präglades av mycket kamp och vilja från JV:s sida. Film visade lite tecken på frustation i slutet av halvleken.  

JV började den andra halvleken bra därför kom det som en kalldusch när Film tilldömdes en straff i den 50 min. Straffen sattes säkert i mål till 0-1. Därefter kom JV tillbaka i matchen och fick till flera fina anfall. Med knappt timmer spelad kom Film fram i ett snyggt anfall på JV:s högerkant. Ett perfekt inlägg avslutades minst lika snyggt med ett skott på helvolley i nättaket. I takt med att klockan tickade på tröttnade JV. Det blev inte bättre av att båda mittbackarna, Tobbe och Nicklas, tvingades bryta matchen med skador efter 0-2 målet. Pelle och Stefan tog över som mittbackar och gjorde det riktigt bra. Nu skapade Film många målchanser och det var bara en tidsfråga innan det på nytt skulle bli mål. Att det bara blev två mål till i baken kan JV tacka Johan för i målet. Han stod för årets bästa målvaktsinsats och höll förlustsiffrorna nere. De sista minuterna av matchen lyckades JV få till några fina anfall genom Niaz och Ali på vänsterkanten. Ett av anfallen avslutades av Shiragha med ett skott i stolpen.

Vi gör en väldigt bra första halvlek med kompakt försvarsspel och stort hjärta, men spelmässigt var det ingen särskilt bra insats idag säger JV:s tränare Göran Olsson efter matchen. Så länge som vi orkar kriga är vi men Film var för bra för oss idag fortsätter Göran. Vi mötte seriens absolut bästa lag idag menar Göran. Vi får ta med oss den första halvleken och den fina inställningen av alla under hela matchen avslutar en inte allt för nedslagen Göran som ger hela laget godkänt krigarinsatsen och extra plus till Pelle, Niaz, Othman och Niaz.

Laget: Johan Centerling–Pelle Johannesson, Nicklas Szymanski, Tobias Wessman, Niaz Nazari – Pisit Thongdang, Taqi Al-Ajari, Othman Aljwid, Stefan Blom Hagberg, , Ali Rahimi –  Owari Shiragha - Nawar Khalal, Zaki Anwari, Emiljano Shiko och Hilding Falk Pettersson.

Skribent: Thomas Falk
Epost: This is a mailto link

SHE_124x124

Postadress:
Vittinge IK
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: 022461156
E-post: This is a mailto link

Se all info